News Flash:

Circulatia in zona Cetate va fi intrerupta

15 Noiembrie 2013
1214 Vizualizari | 0 Comentarii

Lucrările de reabilitare a centrului istoric al Timişoarei încep de luni, 18 noiembrie. Pentru ca lucrările să se poată desfăşura mai uşor, au fost luate o serie de măsuri referitoare la traficul rutier. Unele străzi vor fi închise, pe altele se schimbă sensurile de mers, iar parcarea nu va mai fi permisă aproape deloc în zonă.

Astfel, se închide total circulaţia rutieră pe sensurile de la Gheorghe Lazăr spre Modex şi Piaţa Mărăşti spre Modex. Nu se va circula în zona Pieţei Sfantul Gheorghe, pe strada Enrico Caruso, General Praporgescu, Strada fără nume, pe Mercy, de la 9 Mai la Savoya. De asemenea, va fi închis total traficul rutier în zona Pieţei Libertăţii, pe strada Vasile Alecsandri (de la strada 9 Mai la strada Dimitrie Cantemir), pe strada Victor Vlad Delamarina, de la strada Alba Iulia la Lucian Blaga, pe strada E. Ungureanu, de la Victor Vlad Delamarina la strada 9 Mai.

Pe unele străzi se va proceda la modificări de sens unic. Pe strada D. Cantemir, sensul actual se va inversa pe direcţia Telbisz spre L. Blaga. Pe unele străzi vor avea acces doar riveranii: strada V. Alecsandri, de la Savoya la 9 Mai, Victor Vlad Delamarina, pe tronsonul Sf. Ioan - Piaţa Libertăţii, strada L. Blaga, pe direcţia J. Bolyai - D. Cantemir, cu menţiunea că pe cele două străzi se menţine sensul de mers, strada Savoya, între V. Alecsandru şi Mercy. Pe strada L. Blaga, pe tronsonul I.C. Brătianu - J. Bolyai, şi pe V. Alecsandri, pe tronsonul Savoya - Piaţa Mărăşti, este dublu sens pentru toate autovehiculele.

„Atenţionăm şoferii că nu se va mai putea face traversarea de la nord la sud a oraşului prin zona Cetate şi vor trebui să aibă în vedere faptul că va fi permisă circulaţia vehiculelor autorizate pentru lucrări, cele care intră şi ies din şantier. Menţionăm că la finalizarea lucrărilor, ca în oraşele istorice europene, străzile din zona Cetate vor deveni pietonale. Recomandăm şoferilor să folosească parcările municipalităţii: Piaţa 700, cea din spatele magazinului Bega, Hotel Central, Piatra Craiului, cea care aparţine CJ Timiş, de langă Materna, precum şi parcările private din zona centrală”, au declarat reprezentanţii Primăriei Timişoara.

Despre proiect

Lucrările de reabilitare a centrului istoric al Timişoara sunt executate de compania Romprest Service, cea care a caştigat licitaţia după îndelungi tergiversări. Durata proiectului este de 21 luni, iar lucrările trebuie să fie finalizate pană la 29 iulie 2015. Proiectul prevede lucrări de arhitectură, rutiere, de alimentare cu apă şi canalizare, reţele de alimentare cu energie electrică, de alimentare cu termoficare, de alimentare cu energie electrică, instalaţii electrice pentru iluminatul public şi canalizare telecomunicaţii.

Teritoriul propus spre reamenajare face parte din Situl Urban Cartierul Cetate Timişoara şi are o suprafaţă de intervenţie de 45.923 de metri pătraţi, din care 32.890 de metri pătraţi pieţe publice şi 13.033 de metri pătraţi străzi şi zone pietonale aferente (cu o lungime de 1.207 metri).

Cele 4 pieţe şi 10 străzi din cartierul Cetate supuse reabilitării în cadrul acestui proiect tehnic sunt următoarele: Piaţa Unirii, Piaţa Libertăţii, Piaţa Sf. Gheorghe, Piaţa Ţarcului, str. Sergent Constantin Muşat, str. Vasile Alecsandri (pe tronsonul dintre Piaţa Unirii şi Piaţa Libertăţii), str. Lucian Blaga (pe tronsonul dintre Piaţa Libertăţii şi Piaţa Huniade), str. Florimund Mercy, str. Francesco Grisselini, str. Fără Nume, str. Radu Negru, str. Eugeniu de Savoya, str. General Praporgescu, str. Enrico Carusso. Lucrările vor începe în Piaţa Libertăţii, apoi vor continua cu Piaţa Sfantul Gheorghe spre Piaţa Unirii, tot ce cuprinde Zona Cetate.

 


zona cetate despre proiect
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1303 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006544 (s)