News Flash:

Ruina din "buricul" targului. Vezi in ce stare a ajuns o cladire emblematica pentru Timisoara

14 Noiembrie 2013
1315 Vizualizari | 0 Comentarii

Kandia, care a fost candva o emblemă şi o mandrie a Timişoarei, aflată chiar în… buricul targului, a ajuns acum una dintre cele mai mari ruine ale oraşului, o pată urată pe imaginea capitalei Banatului. Clădirea se află pe str. Văcărescu nr. 1 – 4, iar din cauza nepăsării proprietarului a ajuns extrem de degradată.

Geamuri lipsă, ziduri dăramate şi negre, uşi scoase din balamale, mult moloz, mizerie, gunoaie, caini şi aurolaci care îşi fac veacul în încăperile pline de igrasie şi şobolani. Locul reprezintă un focar de infecţie pentru întreaga zonă rezidenţială, unde stau mii de timişoreni. Doamna Rozalia, care locuieşte foarte aproape, a trimis un mesaj disperat la ZIUA de Vest: “In legătură cu Kandia, aş dori cat mai repede rezolvare, pentru că strică aspectul, iar mizeria de acolo ne afectează grav. Eu stau vis-a-vis din 1975 şi mi-e ruşine cum arată clădirea unde a fost odată una dintre cele mai celebre fabrici ale Timişoarei”.
La sfarşitul lunii septembrie, viceprimarul Traian Stoia atenţiona că primăria face demersuri pentru a fi identificaţi proprietarii clădirilor din Timişoara, aflate în ruină, printre care şi Kandia, apoi vor fi atenţionaţi să ia măsuri pentru a le salubriza. “Ii punem să facă ordine şi, dacă nu înţeleg, îi amendăm”, a spus Stoia. Direcţia de Patrimoniu din cadrul Primăriei Timişoara are următorul mesaj către proprietarul clădirii Kandia: “Să îşi salubrizeze zona şi să îşi întreţină clădirea, aşa cum impune legea!”.

 

 


doamna rozalia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1402 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008428 (s)