News Flash:

Un drum judetean s-a prabusit pe o portiune de 100 de metri paralizand circulatia intre doua localitati

14 Noiembrie 2013
1103 Vizualizari | 0 Comentarii

Drumul județean care leagă localitățile Nicolae Bălcescu de Galicea a fost închis începand de joi, printr-o decizie a Prefecturii Valcea, în urma prăbușirii platformei șoselei pe o porțiune de 100 de metri.

"Comisia pentru situații de urgență a constatat că platforma DJ 678D, Galicea — Nicolae Bălcescu, care realizează legătura între satele Valea Raului și Dosul Raului, a fost prăbușită pe o lungime de aproximativ 100 de metri, în urma eroziunii de mal produse de apele paraului Topolog. Astfel, circulația pietonală și auto a fost întreruptă. De asemenea, a fost afectată și conducta de apă potabilă și pusă în pericol rețeaua de alimentare cu energie electrică a satului Dosul Raului. Ca prime măsuri temporare de intervenție, autoritatea locală a realizat o variantă ocolitoare a drumului pe terenuri proprietate privată și a refăcut tronsonul de conductă de apă potabilă afectat, dar se impune, în regim de urgentă, efectuarea unor lucrări de recalibrare a albiei în zona afectată și de protecție a malului stang al paraului", a precizat prefectul Mircea Nadolu.

Alunecarea de teren respectivă a întrerupt circulația auto pe malul stang al Oltului între Ramnicu Valcea și comunele riverane Oltului — Galicea, Olanu, Voicești, singura variantă pentru a ajunge în aceste localități rămanand DN 64, Ramnicu Valcea — Drăgășani.

Valoarea estimativă a lucrărilor de intervenție propuse este de aproximativ 119.500 de lei. AGERPRES


prefecturii valcea dosul raului mircea nadolu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1368 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008094 (s)