News Flash:

Cine este Darius Valcov, din "celebra" comisie de evaluare a ministrilor din guvernul Grindeanu

15 Iunie 2017
1303 Vizualizari | 0 Comentarii
darius valcov2
Sorin Grindeanu a anuntat ca din "celebra" comisie de evaluare a ministrilor cunoaste un singur membru, pe Darius Valcov, dar el nu e membru PSD. Grindeanu ataca modul in care a fost incheiat raportul si problemele semnalate in acesta.
Darius Valcov, fost primar de Slatina si fost membru al PD-L, a trecut la PSD, de unde a fost adus ca ministru al Finantelor de catre Victor Ponta. Cu toate acestea, el a avut insa o ”viata scurta” ca ministru, pentru ca imediat au aparut cateva dosare de coruptie si luare de mita, instrumentate de DNA.
"Am vazut pentru prima data aceasta evaluare in aceasta seara. Mi se pare ca nu e o modalitate corecta. Evaluarea trebuia sa fie facuta prin dialog cu mine, ca premier, si in al doilea rand, cu fiecare ministru in parte ca sa fie una cat se poate de loiala. Cei mai multi ministri nu au participat la acest tip de intalniri si au vazut aceasta evaluare facuta de Darius Vacov, care nu mai e membru PSD. Chiar am crezut ca exista acea comisie celebra in PSD care analizeaza activitatea Guvernului. Nu am aflat nici azi si nu stiu sa va spun pe alticneva ca facand parte din acea comisie, in afara de Valcov", a declarat Sorin Grindeanu.
Acesta a completat ca pe lista de nemultumiri la adresa Executivului se afla inclusiv masuri anulate de presedintele PSD, Liviu Dragnea. O alta problema ar fi lipsa dezvoltarii relatiilor cu Federatia Rusa.
Miercuri seara, dupa ce a parasit sedinta CExN, premierul Sorin Grindeanu a anuntat la Palatul Victoria ca nu va demisiona, dupa decizia PSD de a-i retrage sprijinul politic, premierul spunand ca singura varianta in care va pleca este daca presedintele va numi un alt premier social democrat.
Desi nu a stat prea mult in scaunul de ministru al Finantelor, Darius Valcov a lasat o impresie destul de buna in minister, experienta lui administrativa fiind combinata cu curajul unor schimbari fiscale. El a sustinut impozitul pe gospodarie si schimbarile din salarizarea unica.
Inainte sa treaca la PSD, Valcov a fost un membru destul de baza al PDL in regiunea Olteniei, fiind unul dintre personajele influente in acest partid cand se afla la guvernare.
Dupa ce a venit ministru al Finantelor, Valcov a avut mai multe contre cu FMI, el fiind unul dintre cei care a sustinut ca Romania nu mai are nevoie de un program economic cu institutiile financiare internationale. CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULU AICI

sorin grindeanu darius valcov
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006170 (s)