News Flash:

A doua licitatie pentru banda rapida spre Spitalul Judetean. Primaria vrea sa dea tot 80.000 de euro pentru SF si PT

3 Septembrie 2021
468 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul Judetean Timisoara

Primaria Timisoara nu se lasa si cauta din nou o firma care sa pregateasca studiul de fezabilitate si proiectul tehnic pentru o banda rapida de transport public care sa lege centrul orasului de Spitalul Judetean. A lansat a doua licitatie, pentru ca la prima nu s-a prezentat nimeni. Suma pusa la bataie este tot 80.000 de euro.
 
 
A fost publicat anuntul de licitatie pentru „servicii SF + PT – Proiect pilot-banda rapida de transport public – Centru-Spitalul Judetean”. Primaria cauta un proiectant care sa faca o expertiza tehnica asupra infrastructurii stradale, un studiu de fezabilitate, inclusiv studiu topografic, studiu geotehnic, documentatii cadastrale, studiu de trafic/de circulatie etc., si documentatii pentru obtinerea acordurilor si avizelor stabilite prin certificatul de urbanism, proiectul pentru autorizarea lucrarilor si obtinerea autorizatiei de construire si proiectul tehnic.

Conditiile sunt aceleasi ca la prima licitatie, la care nu a fost depusa nicio oferta: durata contractului va avea 180 de zile, din care cel mult 80 de zile pentru SF. In cazul in care studiul de fezabilitate nu va fi aprobat in consiliul local, „contractul se considera desfiintat de plin drept, fara nicio obligatie din partea achizitorului”. Ofertele pot fi depuse pana in 12 octombrie.

Ca si la prima licitatie, Primaria Timisoara e dispusa sa dea cel mult 400.000,65 de lei cu tot cu TVA, echivalentul a aproximativ 81.000 de euro. Investitia este trecuta si in bugetul orasului pe anul 2021, cu 250.000 de lei pentru SF si PT.

Va reamintim, pe str. Cluj exista teoretic o banda dedicata transportului in comun, autospecialelor si masinilor de taxi. Porneste de la Pasajul Michelangelo si merge pana la intersectia cu Calea Martirilor. Inainte de a fi amenajate patru benzi pe str. Cluj, banda dedicata mijloacelor de transport si taximetrelor era in sens invers, de la Judetean spre Michelangelo. Aceasta a fost insa desfiintata in urma cu doi ani, dar spre centru nu s-a mai amenajat nimic special. Fostul primar Nicolae Robu spunea ca totul este un experiment propus de specialisti „si vom vedea in practica daca va fi mai bine sau nu”. Momentan, banda dedicata este folosita fara probleme si de soferii grabiti.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005919 (s)