News Flash:

Cinci moduri în care un masaj corporal te ajută să te simți mai bine și mai energic

22 Mai 2024
180 Vizualizari | 0 Comentarii
masaj

Activitățile zilnice ne obosesc, ne pun în situații diverse, care ne pot provoca stres și tensiune, astfel că, treptat, starea noastră generală se poate modifica până în punctul în care pur și simplu ne găsim cu greu resursele de a gestiona problemele curente sau chiar de a face lucruri plăcute, cum ar fi o ieșire în oraș sau o vizită în familie.

Există tot felul de metode pentru a depăși aceste etape - mai simple sau mai complicate - dar aproape în orice situație este nevoie de timp. Cu toate acestea, oamenii care au introdus în rutina lor masajul se descurcă mult mai bine cu toate provocările, au o dispoziție bună și energie suficientă pentru muncă și distracție.

Un masaj corect efectuat poate fi soluția la toate problemele tale. Iată 5 moduri în care un masaj corporal te ajută să te simți mai bine și mai energic:

Masajul te relaxează

Chiar dacă jobul tău implică efort fizic redus, după o zi aglomerată simți cum corpul tău este foarte tensionat și obosit și pur și simplu refuză să colaboreze cu tine. În această situație, o ședință de masaj se va dovedi salvatoare, inducându-ți o stare de relaxare profundă. Prin urmare, îți vei recăpăta energia de a face lucruri, iar noaptea vei avea parte de un somn bun și odihnitor.

Îți dă o stare de spirit mai bună

Masajul este recunoscut pentru proprietățile sale antistres. Și nu este vorba de un mit, ci de o explicație științifică. Potrivit Webmd.com, masajul terapeutic stimulează producția de endorfine, care sunt cunoscute ca hormonii fericirii, creând astfel o stare de bine. Oamenii care fac în mod constant masaj fac față situațiilor complicate mult mai bine și depășesc cu succes perioadele stresante, având o stare de spirit mult mai bună.

Ameliorează durerile

Masajul este o terapie extraordinară pentru durerile acute sau cronice de spate, de picioare, chiar și de cap, care vin odată cu diverse afecțiuni sau pur și simplu din cauza suprasolicitării. De asemenea, este recunoscut pentru combaterea durerilor musculare care, de multe ori, ne împiedică să facem chiar și lucruri banale.

Îți stimulează circulația sangvină

O sesiune de masaj îți pune sângele în mișcare la propriu, iar acest lucru are efecte benefice asupra stării noastre de sănătate. O circulație bună susține sistemul imunitar și ajută la refacerea organismului după oboseală, boli, accidente. De asemenea, masajul stimulează drenajul limfatic, ceea ce va contribui la eliberarea toxinelor din organism și îi va ajuta decisiv pe cei care vor să scape de kilogramele în plus.

Îmbunătățește flexibilitatea și mobilitatea

Un alt efect al masajului este acela de a îmbunătăți flexibilitatea și mobilitatea. Prin stimularea musculară și a celorlalte țesuturi moi, îmbunătățirea circulației și ameliorarea durerilor, corpul tău pur și simplu se va simți mai bine, va fi mai flexibil și te vei putea mișca mai ușor.

Foto: Pexels

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1355 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006060 (s)