News Flash:

Invitație la festival!

Vineri, 17 mai 2024, are loc Festivalul Internațional „Timișoara Muzicală”

14 Mai 2024
78 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto renasterea ro

Două instituții muzicale de prestigiu din vestul țării își unesc forțele artistice în cadrul celui mai amplu eveniment din Festivalul Internațional „Timișoara Muzicală”. Concertul vocal-simfonic din 17 mai 2024 aduce împreună Orchestra simfonică „Remus Georgescu” și Corul „Ion Românu” ale Filarmonicii Banatul Timișoara, împreună cu Corul Academic al Filarmonicii Arad.

Vineri, de la ora 19:00, la Sala Capitol, veți putea asculta Uvertura de concert „In the South”, op. 50 de E. Elgar, și Flos Campi, pentru violă, cor și orchestră de R. Vaughan Williams, avându-l ca solist pe violistul Ryszard Groblewski. Încheierea concertului va fi una grandioasă, cu o impresionantă desfășurare de forțe artistice. 200 de artiști din cele două filarmonici vor interpreta Cantata „Belshazzar’s Feast” de William Walton, avându-l ca solist pe baritonul Bogdan Baciu. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul George Jackson. Corurile filarmonicilor din Timișoara și Arad sunt pregătite de maeștrii Iosif Todea și Robert-Daniel Rădoiaș.

Biletele pentru concert pot fi achiziționate de pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, de la casierie și de pe myticket.ro.

Alte două evenimente deosebite au loc în această săptămână la Filarmonica Banatul Timișoara. Miercuri, 15 mai 2024, puteți călători prin lumea muzicii alături de Cvartetul GENTIS, într-un recital dedicat copiilor și tinerilor, începând cu ora 15:00, la Sala Capitol.

Recitalul educativ „Destinații muzicale” are loc la Sala Capitol, iar biletele pot fi achiziționate de pe site, de la casierie și de pe myticket.ro.

Joi, 16 mai, de la ora 19:00, în minunata Sinagogă din Cetate, un talentat pianist timișorean va susține un recital de pian în cadrul Festivalului Internațional „Timișoara Muzicală”. În program, lucrări de R. Schumann, W. A. Mozart și G. Ligeti. Biletele pot fi achiziționate de pe site.

Organizatorul evenimentelor este Filarmonica Banatul Timișoara, iar programul este finanțat din bugetul local al Municipiului Timișoara.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1275 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006248 (s)