News Flash:

Familia lui Aleksei Navalnîi nu poate organiza o ceremonie funerară!

Firmele de servicii funerare din Rusia refuză să organizeze înmormântarea lui Aleksei Navalnîi

28 Februarie 2024
105 Vizualizari | 0 Comentarii

Purtătoarea de cuvânt a fostului lider al opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, afirmă că familia acestuia nu poate organiza o ceremonie funerară pentru disidentul decedat în închisoare, deoarece toate firmele de servicii funerare refuză să ofere asistență atunci când aud despre identitatea celui decedat.

„Încă de ieri căutăm un loc unde să organizăm un eveniment de rămas bun pentru Alekssei. Am sunat la majoritatea agențiilor funerare private și publice, la locații comerciale și la saloane funerare. Unii dintre ei spun că locul este complet rezervat. Unii refuză atunci când menționăm numele de familie „Navalnîi”. Într-un loc, ni s-a spus că agențiilor funerare li s-a interzis să lucreze cu noi. După o zi de căutări, încă nu am găsit sala de despărțire”, a spus Kira Iarmîș, purtătoarea de cuvânt a fostului lider al opoziției, într-un mesaj pe rețeaua X.


Cunoscuții lui Navalnîi anunțaseră că funeraliile vor avea loc săptămâna aceasta la Moscova și că sunt în căutarea unui loc pentru desfășurarea evenimentului.

„Căutăm un spaţiu pentru ceremonia publică de adio pentru Aleksei la sfârşitul acestei săptămâni. Dacă aveţi un loc potrivit, vă rugăm să ne contactaţi", a declarat pe X (ex-Twitter) purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmîş.


Potrivit canalului Telegram Shot, care este pro-guvernamental, funeraliile lui Navalnîi ar putea avea loc în data de 29 februarie, la cimitirul Borisovo din sud-estul Moscovei, chiar în ziua în care președintele Vladimir Putin își va susține discursul despre starea națiunii în fața camerelor reunite ale parlamentului rus. Aliații lui Navalnîi au dezvăluit luni că opozantul a murit în închisoare cu câteva zile înainte de a fi dat la schimb pentru Vadim Krasikov, un asasin al FSB (Serviciul Federal de Securitate, fostul KGB) condamnat în Germania pentru uciderea unui fost comandant cecen.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1337 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008086 (s)