News Flash:

A erupt un vulcan din Mexic!

Peste 20 de zboruri de pe aeroportul din Ciudad de Mexico, anulate din cauza erupției vulcanului Popocatépetl

29 Februarie 2024
93 Vizualizari | 0 Comentarii

Miercuri, vulcanul Popocatépetl din Mexic a emis o coloană densă de cenușă care a ajuns la o înălțime de 2.000 de metri în atmosferă. Această erupție a dus la anularea a peste 20 de zboruri pe aeroportul din Ciudad de Mexico, aflat la aproximativ 72 de kilometri distanță, conform informațiilor furnizate de autorități, citate de AFP.

„Douăzeci şi două de zboruri operate de diferite companii aeriene naţionale şi internaţionale au fost anulate din cauza verificărilor de siguranţă efectuate la avioane ca urmare a cenuşii întâlnite în zbor”, a precizat Aeroportul Internaţional din Ciudad de Mexico (AICM) pe reţeaua de socializare X.


Aeroportul Internațional din Ciudad de Mexico (AICM) a declarat că nu a fost necesar să suspende operațiunile și că monitorizează îndeaproape traiectoria cenușii, care se îndreaptă spre Golful Mexic (est).

Autoritățile federale au menținut alerta marți cu două trepte sub nivelul maxim de pericol și au avertizat cu privire la căderea cenușii în cele trei state din centrul țării aflate în jurul vulcanului: Morelos, Puebla și Mexico. Unele zone din capitală ar putea fi, de asemenea, afectate.

Ultima perioadă de activitate intensă a vulcanului datează din mai 2023.

Capitala este înconjurată de un lanț muntos care limitează traseele aeriene, acestea oferind în general pasagerilor vederi asupra Popocatepetl (5.452 de metri), și a geamănului său inactiv, vulcanul Iztaccihuatl (5.230 de metri).


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006503 (s)