News Flash:

Centrul OncoHelp ofera cea mai mare sectie dedicata ingrijirii paliative din vestul tarii pentru bolnavii de cancer

29 Aprilie 2022
453 Vizualizari | 0 Comentarii
oncohelp

Compartimentul de ingrijire paliativa din spitalul OncoHelp ofera pacientilor cu boli cronice ingrijire din punct de vedere medical, dar si psihologic, pentru ca bolnavii sa aiba un mediu placut de spitalizare. Centrul ofera 20 de locuri pentru internari.
 
 
La Centrul de Oncologie OncoHelp functioneaza cea mai mare sectie de paliatie dintr-un spital din vestul Romaniei. Compartimentul are 20 de paturi in regim de spitalizare continua, unde pacientii sunt tratati de o echipa de specialisti in ingrijire paliativa, dar si medici oncologi, radioterapeuti, imagisti, nutritionisti si hematologi.

Specialistii sunt alaturi de pacienti si familiile lor, pentru a trece cu bine peste acesta etapa a bolii.

​„In traiectoria bolii oncologice sau pe durata tratamentelor active antineoplazice, pot aparea diferite complicatii sau decompensari organice. Acestea pot fi tratate in sectia Paliatie, asigurandu-se astfel servicii medicale complete pentru pacientii oncologici.

Paliatia este deseori asociata cu finalul vietii. Da, de cele mai multe ori, din pacate, este ultima statie pe parcursul suferintei oncologice. Dar, nu putine sunt cazurile in care pacientii, datorita ingrijirilor si a tratamentelor pe care le primesc, datorita relatiei de incredere ce se stabileste intre noi, cei care lucram in sectie, si pacienti, acestia reusesc sa mearga mai departe.

Comunicarea cu pacientii si rudele lor este esentiala. Este important sa imbunatatim calitatea vietii celor care ajung in sectia noastra, sa le atenuam suferintele fizice, psihice si sa ii ajutam sa isi pastreze demnitatea”, spune dr. Dana Nagy, sef al Compartimentului de Ingrijiri Paliative.

Conform specialistilor, se pune accent pe nevoile pacientului, cea mai importanta fiind consilierea psihologica si dialogul cu bolnavii.

„Ingrijirea paliativa este despre pacienti si apartinatorii lor, despre confruntarea cu boala, despre cum se poate gasi un sens in viata chiar si atunci cand situatia arata lipsita de speranta. Este despre conectivitate si grija fata de aproapele nostru. In clinica noastra, evaluarea paliativa holistica se face in echipa: medical se asigura managementul farmacologic si non-farmacologic al nevoilor fizice, pe latura psiho-spirituala se asigura consiliere psihologica si spirituala, iar domeniul social este sub supravegherea asistentului social. Noi spunem in permanenta ca intotdeauna se mai poate face ceva.

Ceea ce conteaza sunt relatiile pacient – personal medical. O intelegere a suferintelor prin care trece un bolnav oncologic, dialogul permanent pe care il avem cu el, consilierea psihologica, toate acestea reprezinta ajutorul pe care il putem oferi aici in clinica, pentru a asigura calitate in constructia vietii”, mai spune dr. Dana Nagy.

​In cadrul Centrului OncoHelp functioneaza si un ambulator de ingrijiri paliative care asigura consultatiile medicale, iar recomandarea de internare revine medicului oncolog. Internarile se fac in urma unei programari, in regim cronic, in functie de locurile disponibile pe sectie.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1287 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007408 (s)