News Flash:

Impreuna invingem cancerul: aparat care masoara nivelul de acidoza pentru Clinica de Oncologie

19 Aprilie 2022
415 Vizualizari | 0 Comentarii
cancer 1

Academia Mamicilor din Timisoara doreste sa le aduca o raza de speranta si adultilor care se lupta pentru viata. Un aparat care masoara nivelul de acidoza va fi predat Spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara, la Clinica de Oncologie. Se va amenaja si sala de socializare, de relaxare.
 
 
Academia Mamicilor din Timisoara (AMT), in parteneriat cu Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara – Clinica de Oncologie, au lansat proiectul „Impreuna invingem Cancerul”, adresat adultilor diagnosticati cu cancer.

„In anul 2021, doar in Timisoara, la una din sectiile de oncologie (Clinica de Oncologie a Spitalului Judetean Timisoara), au fost 1.033 de pacienti cu spitalizare continua, 4.571 de pacienti spitalizati de zi si 4.613 consultatii in ambulatoriu. Iar acestea sunt doar cateva din cifrele oficiale. Cifre care inseamna viata intreaga a unui om: parinte, fiul sau fiica cuiva, coleg de munca, vecin, prieten sau cunostinta”, transmit reprezentantii AMT.

Proiectul isi propune sprijinirea a 60 de pacienti adulti diagnosticati cu cancer, care beneficiaza lunar de chimioterapie, in cadrul clinicii de Oncologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgenta (Spitalul Victor Babes).

Se va amenaja o sala dedicata socializarii, reconectarii si destinderii, dar se vor achizitiona si doua aparate extrem de necesare:

Yumizen H500, un sistem de hematologie complet automat ce permite analiza elementelor figurate ale sangelui (CBC + 6 DIFF). Dotarea sectiei de oncologie cu aparatul Yumizen H500 este esentiala, pentru a avea acces rapid la analize, mai ales pentru pacientii in stare critica, pentru a se putea institui tratamentul de urgenta si o data cu acesta dreptul la viata. Costul acestuia este de peste 11.000 de euro.
Sistemul EPOC – un aparat care masoara nivelul de acidoza (nivel al PH-ului extrem de scazut) din organismul unui pacient oncologic, care deriva din anumite disfunctii ale organismului in urma chimioterapiei, fiind posibila analiza cu preluare a sangelui din deget. In Timisoara, la Spitalul Municipal, acest test se face o data la doua zile, iar in weekend deloc.
Sistemul EPOC, a fost achizitionat deja si va fi predat oficial spitalului, marti, 19 aprilie.

Pentru proiectul AMT „Impreuna invingem cancerul”, s-au strans bani si prin vanzarea de martisoare, dar si prin targul caritabil online.

Academia Mamicilor din Timisoara se ocupa de promovarea educatiei sociale la nivelul comunitatii si implicarea membrilor acesteia in activitati de voluntariat (organizarea de evenimente caritabile pentru categoriile de persoane defavorizate: copii, tineri, adulti, varstnici), dar si de optimizarea relatiilor dintre parinti si copii/cadre didactice si copii, prin oferirea de consiliere din partea specialistilor.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007468 (s)