News Flash:

A fost prelungit acordul prin care copiii cu malformatii pe inima pot fi operati in Romania

25 Aprilie 2022
434 Vizualizari | 0 Comentarii
inima

A fost prelungit pentru trei ani Acordul de cooperare in domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice incheiat intre Ministerul Sanatatii, Grupul San Donato Italia, Asociatia Bambini Cardiopatici nel Mondo Italia si Asociatia Inima Copiilor din Romania, in baza caruia copiii cu malformatii cardiovasculare vor putea fi operati in continuare in tara noastra.

 
„Dezvoltarea chirurgiei cardiovasculare pentru copii – un capitol aproape inexistent dupa Revolutia din 1989 – a ajuns la maturitate in acest moment. Este rezultatul acestui parteneriat romano-italian, a eforturilor unor oameni inimosi. In viitorul apropiat Romania va realiza sustenabilitatea unui program care va oferi acces la interventii chirurgicale tuturor copiilor care se nasc cu probleme cardiace”, a transmis Ministrul Sanatatii, dr. Alexandru Rafila.

In cadrul acordului de parteneriat, care a inceput in 2013, au fost realizate pana in prezent aproximativ 1.500 de interventii la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Marie Curie” din Bucuresti si in centrele din Timisoara, Iasi si Cluj Napoca. 140 de specialisti medicali romani (medici, asistenti medicali, tehnicieni) au beneficiat de pregatire profesionala, dintre care 50 de persoane prin training in cadrul IRCCS Policlinico San Donato, din Italia. 90 de cadre medicale au fost pregatite la Spitalul Marie Curie in timpul misiunilor operatorii.

Operatiile pe inima la copii au fost reluate la Timisoara dupa anii de pandemie, intr-un spatiu nou si modern, la Institutul de Boli Cardiovasculare. Planurile de viitor ale celor de la Institutul de Cardiologie Timisoara este sa poata face si 100 de operatii anual, inclusiv la nou-nascuti. Aici exista deja o echipa formata din 22 membri, asistenti medicali, medici, doi anestezisti si medic pediatru. Toti acestia au facut training de specialitate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005470 (s)