News Flash:

Centrul istoric al Timisoarei va fi reabilitat de catre Primarie. Costurile se ridica la 15 milioane de euro

15 Octombrie 2013
1313 Vizualizari | 0 Comentarii
Nicolae Robu

Primaria Timisoarei va semna, în aceasta saptamana, contractul de executie a lucrarilor de reabilitare a centrului istoric al orasului, proiect estimat la circa 15 milioane de euro.

'Termenul de depunere a contestatiilor a expirat, nu au s-a înregistrat niciuna, ca urmare, putem trece la semnarea contractului si la deschiderea santierelor. Lucrarile vor începe din Pietele Libertatii si Sfantul Gheorghe, dar daca vom avea descarcari arheologice de durata, vom putea ataca lucrarile si în alte puncte. Ne grabim pentru a ne putea recupera banii pe proiect de la Uniunea Europena', a declarat Nicolae Robu, marti, într-o conferinta de presa.

In acest proiect sunt incluse reabilitari ale centrului istoric si a Pietei Unirii, pe care primaria doreste sa le promoveze ca principale centre de atractie turistica pentru castigarea titlului de Capitala Culturala Europeana 2021.

Patru piete din centrul istoric al Timisoarei vor fi reînnoite prin finantarea europeana, în cadrul Programului Operational Regional (POR 2007-2013), proiectul fiind demarat de administratia Ciuhandu.

De aceste investitii vor beneficia Pietele Unirii, Libertatii, Sfantu Gheorghe si Tarcului, precum si 10 strazi adiacente, care vor fi reabilitate integral si vor deveni alei pietonale. In proiect sunt preconizate lucrari de reabilitare a infrastructurii rutiere si de reorganizare a traficului în spatiile publice din perimetrul vizat, de reabilitare, de modernizare si de reorganizare a spatiilor publice, inclusiv mobilier urban, precum si reabilitarea infrastructurii tehnico-edilitare, inclusiv iluminat public si retele de telecomunicatii.

Tot în aceasta toamna se astepta intrarea în reabilitari a centrului istoric al Timisoarei, cu refacerea fatadei Palatului Loffler din Piata Operei, aceasta fiind prima cladire dintr-un complex de opt, cu valoare de patrimoniu, care vor beneficia de acelasi tratament.

Palatul Loffler a fost construit între 1912-1913 de familia si firma Loffler, cladirea pastrand înca urmele gloantelor trase în Decembrie 1989, acestea urmand sa fie protejate si evidentiate.

Intreaga Piata a Operei, declarata de Ministerul Culturii în 2004 monument istoric, va fi reabilitata de primarie, iar locatarii din respectivele cladiri istorice vor fi obligati sa plateasca o anumita cota parte, în functie de venituri.

Aici se mai afla vechea cladire a Hotelului Timisoara, urmata de Palatele Lloyd, Neuhausz, Merbl, Dauerbach, Hilt si Szechenyi, toate construite în prima parte a secolului XX.


primaria timisoarei nicolae robu hotelului timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1288 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007684 (s)