News Flash:

Aparat important pentru copiii cu dizabilități

Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Copii Timișoara a primit un electroencefalograf

15 Martie 2024
91 Vizualizari | 0 Comentarii


Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Copii Timișoara a beneficiat de un electroencefalograf, ca rezultat al parteneriatului încheiat cu Clubul Rotary Cetate.

Colaborarea între Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș și Clubul Rotary Timișoara Cetate continuă să se dezvolte. Obiectivele acestui parteneriat includ furnizarea de echipamente de EEG și monitorizare a funcțiilor vitale pentru Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Copii din Timișoara, precum și dotarea casei de tip familial pentru copii din localitatea Mânăstire, comuna Birda.

În această săptămână, Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Copii Timișoara a primit un electroencefalograf. Acest aparat este de o importanță deosebită pentru monitorizarea funcțiilor vitale ale copiilor cu dizabilități din acest centru.

„Electroencefalograma (EEG) este o evaluare non-invazivă, care detectează, potenţează şi înregistrează activitatea bioelectrică a creierului. Această metodă de investigare a activităţii electrice a creierului este foarte importantă în diagnosticul şi monitorizarea pacienţilor cu epilepsie, dar şi în diagnosticul altor afecţiuni neurologice de tipul encefalopatiilor, encefalitelor, tulburărilor de somn”, a transmis DGASPC Timiș.

Valoarea electroencefalografului este de 47.000 de lei, iar aparatul a fost achiziționat de Rotary Timișoara Cetate cu fondurile provenite din donațiile membrilor clubului și din sponsorizări.

În luna decembrie a anului trecut, în cadrul parteneriatului dintre DGASPC Timiș și Rotary Timișoara Cetate, Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Copii Timișoara a fost dotat cu trei monitoare pentru monitorizarea funcțiilor vitale și cu echipamente de stimulare senzorială destinate copiilor cu dizabilități psihice.

„Parteneriatul cu clubul de servicii timișorean va continua şi va fi atins un nou obiectiv propus în cadrul colaborării, respectiv Rotary Timișoara Cetate va dota o casă de tip familial din comuna Birda. Imobilul a fost pus la dispoziţie de Primăria comunei Birda, clubul de servicii urmând să o recondiţioneze şi să ofere toate articolele necesare copiilor care vor locui în ea”, a explicat DGASPC Timiș.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1182 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005940 (s)