News Flash:

Eveniment marcant în orașul de pe Bega

Cel mai mare forum de afaceri europene din România ajunge la Timișoara, între 13-14 octombrie

10 Octombrie 2023
175 Vizualizari | 0 Comentarii

Cel mai important forum de afaceri europene din România, cunoscut sub numele de EUROSFAT, va avea loc în premieră la Timișoara, în perioada 13-14 octombrie, la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT). Un aspect notabil este prezența diplomatului Cosmin Boiangiu, șeful Agenției Europene pentru Muncă, care va participa la o dezbatere despre viitorul muncii în România, acesta fiind primul său eveniment pe teritoriul românesc de când a preluat funcția.

În cadrul forumului, jurnaliști ucraineni vor susține workshop-uri cu studenții din Timișoara, axate pe combaterea dezinformării. De asemenea, vor avea loc discuții cu europarlamentari români, în cadrul cărora se vor aborda subiecte precum sprijinul UE pentru Ucraina, sancțiunile împotriva Rusiei și potențialul contribuției României la reconstrucția Ucrainei. Evenimentul va trata și provocările cu care se confruntă studenții în cadrul Anului European al Competențelor, oferindu-le ocazia să-și dezvolte abilitățile prin simulări de negocieri.

Programul Forumului EUROSFAT din Timișoara este structurat pe două zile:

Vineri, 13 octombrie 2023:

Anul European al Competențelor – Cum răspundem nevoilor pieței muncii?;
Workshop: Atelier de negociere. Cum funcționează instituțiile europene?;
Cum combatem dezinformarea? Tips&Tricks.

Sâmbătă, 14 octombrie 2023:Cunoaște-ți decidentul!; Storytelling cu jurnaliști ucraineni: Dialog în vreme de război.

ROSFAT reprezintă un eveniment semnificativ dedicat facilitării unui dialog constructiv privind teme europene esențiale. Acesta adună oficiali de rang înalt din instituțiile europene, inclusiv Parlamentul European, Comisia Europeană și Consiliul European, alături de reprezentanți ai societății civile din România, experți, cadre universitare și cetățeni. În fiecare an, forumul primește patronajul Comisiei Europene, Parlamentului European și Consiliului UE. Evenimentul are rolul de a conecta cetățenii români cu agenda europeană și de a facilita dezbateri între factorii de decizie de la nivel european, național și local, reprezentanții societății civile, jurnaliști, mediul de afaceri și mediul academic. Europuls – Centrul de Expertiză Europeană consideră integrarea europeană ca fiind o misiune esențială și urmărește să inoveze în mod constant modul în care aduce agenda europeană în România, abordând activ euroscepticismul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006862 (s)