News Flash:

Veste bună pentru timișoreni

348 de apartamente din Timișoara vor fi reabilitate termic

18 August 2023
192 Vizualizari | 0 Comentarii

Două ansambluri rezidențiale de dimensiuni considerabile din Timișoara vor beneficia de investiții în valoare de aproape șase milioane de lei pentru a fi supuse unor lucrări de reabilitare termică. Blocurile situate pe Aleea F.C. Ripensia nr. 16-18-22 și pe Calea Circumvalațiunii nr. 67 vor intra în proces de renovare, oferind astfel locatarilor șansa de a beneficia de costuri reduse pentru menținerea confortului termic în locuințe pe parcursul verii și iernii.

În conformitate cu contractul semnat de viceprimarul Ruben Lațăcu, costul total al lucrărilor este de 2.999.312 lei (plus TVA) pentru imobilul de pe Aleea F.C. Ripensia nr. 16-22 și de 2.849.499 lei (plus TVA) pentru blocul de pe Calea Circumvalațiunii nr. 67.

„Eforturile noastre de a debloca proiecte vechi dau roade. Am semnat contractul de execuție pentru reabilitarea termică la două ansambluri mari de blocuri, care însumează 348 de apartamente. În Timișoara, reducerea consumului de energie la nivel rezidențial a stat pe loc mai mulți ani. În program se află blocuri cu peste 3400 de apartamente. Peste 8.000 de timișoreni vor beneficia la iarnă de facturi mai mici la încălzire”, declară viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău.

Prin realizarea lucrărilor de reabilitare energetică a blocurilor, se îmbunătățește confortul termic în interiorul locuințelor, se reduce nivelul de umiditate, se minimizează zgomotul din exterior și se obțin economii semnificative la facturile de încălzire și răcire a apartamentelor.

În cazul a 68 de blocuri din oraș, s-a reușit modificarea soluției tehnice inițiale, ceea ce a condus la deblocarea procesului de reabilitare. Până în prezent, dintre acestea, 11 blocuri au trecut deja prin procesul de reabilitare termică, în timp ce 19 blocuri se află în diverse etape de execuție. De asemenea, 20 de blocuri se află în faza de licitație, 14 blocuri au procesul tehnico-economic în curs de revizuire, iar 4 blocuri așteaptă aprobarea pentru revizuirea soluției.

Programul POR 2014-2020 va implica peste 3400 de apartamente în procesul de eficientizare energetică. 97 de asociații de proprietari, care reprezintă peste 8000 de locatari, au fost incluse în acest program.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004973 (s)