News Flash:

Pentru un confort sporit!

Primăria Timișoara vrea să achiziționeze mai multe troleibuze cu lungimea de 18 metri

18 August 2023
178 Vizualizari | 0 Comentarii

În Timișoara, pe viitoarele rute de transport public, vor fi introduse troleibuze cu o lungime de 18 metri. Pentru fiecare astfel de vehicul electric, se estimează un cost de aproximativ 800.000 de euro.

Primăria Timișoara are în plan să achiziționeze un total de 25 de troleibuze cu finanțare europeană. Inițial, intenția era să procure troleibuze cu o lungime de 12 metri, însă această decizie a fost revizuită ulterior. Modificarea planului a fost influențată de propunerea Societății de Transport Public Timișoara, care a sugerat că noile troleibuze ar trebui să aibă o lungime de 18 metri.

„Conform adresei STPT înregistrată la Primăria Municipiului Timișoara, înnoirea flotei de transport cu un număr de 25 troleibuze nepoluante, mai eficiente și cu un grad ridicat de autonomie va contribui la îmbunătățirea calității vieții călătorilor și va crește încredere în sistemul public de transport. De asemenea, pentru a contracara problemele cu care se confruntă Societatea de Transport Public Timișoara legate de lipsa personalului de bord și pentru a crește capacitatea de transport, solicită achiziționarea unui număr mai mare de troleibuze de 18 metri, în detrimentul celor de 12 metri”, se arată într-un proiect de hotărâre.

Dat fiind că troleibuzele cu o lungime de 12 metri însuma un cost aproximativ de 510.000 euro pe unitate, iar cele de 18 metri implicau o cheltuială de aproximativ 800.000 euro pe unitate, Primăria Timișoara a elaborat un proiect de hotărâre ce vizează alocarea de fonduri suplimentare din bugetul local pentru acoperirea "cheltuielilor neeligibile". Suma în discuție este de 5,6 milioane de euro.

Diferența de aproximativ 12,5 milioane de euro necesară pentru procurarea celor 25 de troleibuze va fi asigurată prin fonduri europene, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). După aprobarea proiectului de hotărâre în cadrul ședinței Consiliului Local Timișoara, care urmează să aibă loc în această săptămână, planul va fi depus pentru a obține finanțare europeană.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006023 (s)