News Flash:

Ce spune Zelenski despre un „compromis” in fata Rusiei. „Totul va fi supus la referendum”

21 Martie 2022
489 Vizualizari | 0 Comentarii
Zelenski

„Am explicat-o pentru toate grupurile de negocieri: atunci cand vorbiti despre toate aceste schimbari (ce vor figura intr-un eventual acord, n.r.), si ele pot fi istorice, (…) noi le vom supune unui referendum”, a spus Zelenski pentru site-ul de stiri Suspilne.

„Poporul va trebui sa se pronunte asupra unor forme de compromis. Iar in ce vor consta ele (compromisurile) tine de discutiile noastre” cu Rusia, a continuat Zelenski.

In acest sens, Zelenski a revenit asupra problemei-cheie a NATO, organizatie la care tara sa nu va putea adera, dupa cum a recunoscut el recent.

„Am inteles-o deja cu totii. Noi nu suntem acceptati (in NATO), pentru ca lor (tarilor membre) le este frica de Rusia. Aceasta este tot. Si noi trebuie sa ne calmam si sa spune: ‘Ok, (sunt necesare) alte garantii de securitate”, a subliniat presedintele Zelenski.

"Putin ar putea cuceri rapid Gura Suwalki", a declarat Domroese, generalul german in retragere, adaugand ca acest lucru nu se va intampla astazi sau maine, "dar s-ar putea intampla in cativa ani".

Actiunile recente ale lui Putin nu au fost toate previzibile. El a pus fortele nucleare ale Rusiei in stare de alerta maxima pe 28 februarie, cu o retorica despre care Stoltenberg a declarat pentru Reuters ca este "periculoasa, este nesabuita".

„Sunt tari in NATO care vor sa fie garanti de securitate (ai Ucrainei) (…), care sunt gata sa faca tot ce aceasta Alianta ar fi trebuit sa faca daca noi am fi fost membri. Si eu cred ca acesta este un compromis normal”, a mai spus Volodimir Zelenski.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008651 (s)