News Flash:

Ce semnificatie au simbolurile de pe etichetele hainelor. Gopsodinele cu experienta stiu asta deja

16 Iunie 2022
358 Vizualizari | 0 Comentarii
simboluri

 

Atunci cand cumparam haine noi avem grija sa verificam eticheta produsului pentru marime si material. Micile fasii cusute pe rochii sau camasi nu primesc insa atentia care li se cuvine. Ele contin informatii si simboluri pretioase care ne arata temperatura de spalare, modul de calcat haine si uscarea recomandata.

Daca vreodata ati intampinat probleme la calcat camasi, sau rochia dumneavoastra preferata s-a micsorat in urma spalarii, e posibil sa fi interpretat gresit etichetele de pe haine. Din fericire, am alcatuit un mic ghid care va va feri de asftel de neplaceri pe viitor.

Simboluri de pe etichete legate de spalarea hainelor
Printre cele mai importante informatii de pe etichetele hainelor se refera la spalarea lor. Este indicat sa urmati cu atentie aceste instructiuni pentru a evita distrugerea materialului. Trebuie sa luati in considerare ca daca deteriorati un vesmant nici macar o calcatorie profesionala nu poate readuce materialul la starea sa initiala.

In figura de mai jos se pot vedea simbolurile cel mai des intalnite pe etichetele hainelor care se refera la spalare. 

Desenul reprezinta un recipient de apa care poarta o cifra ce corespunde cu temperatura recomandata pentru spalat. Acestea oscileaza intre 20° si 90°C de cele mai multe ori. Daca cifra este inlocuita de imaginea unei maini, atunci este indicat ca produsul sa fie spalat manual. Un „X” interzice spalarea de orice fel a hainei.

Ce ne spun etichetele despre uscarea hainelor?
Informatiile legate de uscarea hainelor sunt la fel de importante ca cele legate de spalarea lor. Daca ignorati aceste simboluri, riscati sa aveti o munca mai grea atunci cand le neteziti, si mai ales cand aveti de calcat haine la dunga.

In figura de mai jos se poate observa un cerc in interiorul unui patrat care reprezinta imaginea stilizata a unui uscator normal. Numarul de puncte ce apare in interiorul cercului reprezinta temperatura indicata / nivelul de uscare. Daca cercul este negru complet, inseamna ca puteti usca haina respectiva natural. Inca o data, aparitia unui „X” interzice uscarea hainelor.

Daca intampinati probleme in uscarea corespunzatoare a hainelor, este indicat sa apelati la serviciile unei firme de calcat haine profesionala. O calcatorie va poate netezii rochiile si calca hainele la dunga pentru a va usura munca.

Informatii de pe etichete despre calcat haine
Ultimul, dar nu cel din urma, simbolul fierului de calcat de pe etichetele hainelor va informeaza despre modul de netezire al vestmintelor dumneavoastra. Daca nu doriti sa aveti cute si pliuri, este indicat sa urmati aceste instructiuni cu sfiintenie, mai ales atunci cand vine vorba despre calcat camasi sau rochii scumpe.

In figura de mai jos se poate vedea imaginea unui fier de calcat care indica pe rand:

Folosirea normala a fierului
Folosirea la o temperatura scazuta si calcarea hainelor pe dos
Folosirea la temperatura maxima a fierului (Indicat pentru calcat camasi din bumbac)
Nefolosirea fierului de calcat pe acest material


Daca programul incarcat nu va lasa timp pentru a netezi perfect haine la dunga, puteti duce intreaga garderoba la o calcatorie profesionala. Acest tip de servicii se asigura ca rochiile si camasiile dumneavoastra vor fi calcate conform instructiiunilor de pe eticheta si intr-un timp record.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006016 (s)