News Flash:

Ce rol are logopedul si cand este recomandat sa apelezi la el?

29 Martie 2022
279 Vizualizari | 0 Comentarii
Onix Logo

In primii ani de viata, atunci cand copiii inca invata sa vorbeasca, acestia se pot confrunta cu o gama larga de probleme. De la cuvinte stalcite si peltice, pana la imposibilitatea de a pronunta anumite sunete, situatiile sunt atat de diverse, incat la un moment dat s-ar putea sa te simti depasit.

Nu-ti face griji, insa: poti apela cu incredere la un logoped Bragadiru, care sa te ajute! Este vorba despre un specialist datorita caruia copilul tau poate invata prin tehnici diverse cum sa-si dezvolte limbajul si cum sa vorbeasca in mod corect!

Cum iti dai seama daca trebuie sa mergi la un logoped Bragadiru?

In calitate de parinte, este important sa cunosti etapele prin care trec cei mici, atunci cand inca descopera lumea inconjuratoare, dar si care sunt metodele prin care pot comunica:

·       la 3 luni, bebelusii incep sa gangureasca;

·       la 4 – 5 luni, cei mici evit deja vocale;

·       la 6 luni, bebelusii se pregatesc de vorbire si se joaca cu sunetele;

·       vorbirea cu sens poate incepe de la 1 an;

·       bebelusii descopera sensul cuvantului ,,nu” de la 2 ani si jumatate;

·       intrebarile cu ,,de ce” incep la 3 ani.

Bineinteles, fiecare copil are propriul sau ritm de dezvoltare. Daca unii incep fazele anterior mentionate mai devreme, alti copii pot sa le inceapa mai tarziu. Daca pana la 3 – 4 ani, observi ca ceva nu este in regula, cel mai bine este sa mergi cu micutul tau la un specialist.

Ce face un logoped?

Foarte important este sa cunosti si atributiile logopedului, inainte de a apela la un specialist. De exemplu, logopedul se ocupa intai de identificarea problemei, de la caz la caz, iar apoi elaboreaza metodele de recuperare pe care urmeaza sa le foloseasca. Ulterior, logopedul are obligatia sa supervizeze activitatile de recuperare si sa ghideze micii pacienti pana la momentul in care acestia invata cum sa vorbeasca in mod corect si cum sa coreleze sunetele cu ideile pe care vor sa le expuna.

Tulburari de vorbire diverse

La varste fragede, copiii se pot confrunta cu probleme diverse la nivelul limbajului. Caile de recuperare sunt, insa, foarte variate in prezent. Ca parinte, trebuie sa inveti sa nu-ti tratezi micutul ca pe un bolnav: problemele de vorbire pot aparea din mai multe cauze. Daca vezi dificultatile de vorbire ale copilului ca pe un handicap, cel mic va simti acest lucru si nu este exclus sa se inchida in el, iar planul de recuperare sa se desfasoare mai greu. Ideal este adopti o atitudine comprehensiva, sa dai dovada de rabdare si de intelegere pe termen lung.

Beneficiile colaborarii cu un logoped

Nu in ultimul rand, trebuie sa stii ca printre cele mai importante avantaje de care copilul tau are parte atunci cand il duci la un logoped se numara urmatoarele: specialistul iti ajuta micutul sa se dezvolte din punct de vedere al vorbirii si ii insufla pacientului increderea de care are nevoie pentru a invata mai usor tot ce are de facut.

Gama de dificultati tehnice de care se ocupa logopedul este una diversa: el poate lucra cu dislexia si o poate combate prin terapie, precum si cu alte probleme, fie ca este vorba despre stalcirea cuvintelor, teama de a vorbi sau inversarea sunetelor in cuvinte.

La OnixOptim.ro poti merge cu incredere de fiecare data impreuna cu copilul tau. Pe langa faptul ca aici poti gasi un logoped bun, il poti inscrie pe cel mic si la un medic de familie in care sa ai incredere. Astfel, iti va fi mai usor sa gasesti o solutie pentru problemele cu care se confrunta copilul tau!

Date de contact:

Telefon: 0723.019.008 / 0751.077.660

E-mail: contact•onixoptim.ro

 

 

 

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005702 (s)