News Flash:

Traian Basescu, colaborator al Securitatii, este obligat sa paraseasca vila de protocol din Bucuresti

29 Martie 2022
294 Vizualizari | 0 Comentarii
Traian Basescu

Ordinul de evacuare vine dupa ce ICCJ (Inalta Curte de Casatie si Justitie) s-a pronuntat, in data de 23 martie 2022, in privinta calitatii de colaborator al Securitatii pentru Traian Basescu.

Persoanele care beneficiaza de prevederile Legii nr. 406/2001 isi pierd toate drepturile acordate din momentul in care a fost definitiva hotararea prin care s-a constatat definitiv ca a avut calitatea de lucrator al Securitatii sau de colaborator al acesteia. In consecinta, contractul de folosinta a locuintei inceteaza.

Tinand cond de conditiile date, atat Traian Basescu, cat si familia sa sunt obligati sa elibereze vila in termen de 60 de zile de la incetare, potrivit RAPPS.

Daca vila din Bucuresti nu va fi eliberata in aceste 60 de zile, instantele judecatoresti romane vor interveni pentru solutionare, potrivit dispozitiilor prevazute de Codul Civil privind evacuarea.

Ordinul de evacuare, dupa ce Basescu a fost declarat definitiv colaborator al Securitatii
Traian Basescu a primit spre folosinta vila de protocol aflata pe Strada Gogol, nr. 2, Sector 1 din Bucuresti, in mod gratuit, in anul 2015.

Miercuri, 23 martie 2022, ICCJ a respins recursul formulat de Basescu impotriva Hotararii nr. 471 din data de 20.09.2019, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia Contencios Administrativ si Fiscal. Mai exact, la acea data a fost admisa actiunea formulata de Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii si a fost constatata calitatea de colaborator al securitatii a lui Traian Basescu.

„Nu beneficiaza de prevederile prezentei legi persoana careia i-a incetat calitatea de sef al statului roman ca urmare a savarsirii unei infractiuni pentru care a fost condamnata definitiv sau ca urmare a demiterii din functie prin referendum si nici persoana despre care s-a constatat definitiv ca a avut calitatea de lucrator al Securitatii sau de colaborator al acesteia”, Potrivit art. 1 alin. (3) din Legea nr. 406/2001.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1334 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008335 (s)