News Flash:

Catalin Chereches isi reia mandatul de primar la Baia Mare. Curtea de Apel Cluj i-a ridicat masura controlului judiciar

10 Mai 2017
980 Vizualizari | 0 Comentarii
catalin chereches
Curtea de Apel Cluj a admis, miercuri, contestatia primarului suspendat al municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, la o decizie a Tribunalului Cluj si a decis ridicarea masurii controlului judiciar, astfel ca acesta poate reveni la Primarie, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Reprezentantii Curtii de Apel Cluj au declarat miercuri corespondentului MEDIAFAX ca decizia instantei inlatura obligatia prin care Catalin Chereches nu poate exercita functia de primar luata in cadrul masurii de control judiciar.
„Curtea de Apel Cluj a admis contestatia formulata de Catalin Chereches impotriva hotararii Tribunalului Cluj prin care s-a instituit masura controlului judiciar. Inlatura din cadrul masurii obligatia de a nu exercita functia de primar si de a nu contacta martorii din dosar”, au spus sursele citate.

Catalin Chereches, primarul suspendat al municipiului Baia Mare a declarat, corespondentului MEDIAFAX ca a avut incredere in justitie.
„Decizia Curtii de Apel Cluj arata ca justitia functioneaza in Romania. Ma voi intoarce acolo unde m-au trimis locuitorii municipiului Baia Mare, la Primarie. Pentru mine este o obligatie fata de cetateni si fata de oras. Avem de recuperat multe in oras si sunt convins ca voi reusi sa fac acest lucru. S-a confirmat ca justitia in Romania functioneaza. Mi s-a confirmat faptul ca este bine sa ai incredere in justitia din Romania. Pentru mine e o obligatie fata de cetateni sa imi duc la indeplinire mandatul in deplina respectare a legii si oamenilor”, a declarat Chereches.
Catalin Chereches a fost arestat preventiv pentru luare de mita in forma continuata de Tribunalul Cluj in 27 aprilie 2016 pe o perioada de 30 de zile, iar Curtea de Apel Cluj a mentinut aceasta hotarare. Tribunalul Maramures a prelungit, in 24 mai 2016, arestul preventiv al acestuia.
Chereches a fost reales, in urma alegerilor locale din iunie anul trecut, in functia de primar al municipiului Baia Mare cu peste 70% din voturi, a depus juramantul dar a fost suspendat din functie prin ordin al prefectului judetului Maramures.
Catalin Chereches s-a aflat in perioada august – decembrie 2016 in arest la domiciliu, dupa care a fost plasat sub control judiciar. Mediafax.ro

catalin chereches
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005343 (s)