News Flash:

Cat au pierdut Facebook, Instagram si WhatsApp dupa ce nu au functionat mai bine de 7 ore?

5 Octombrie 2021
443 Vizualizari | 0 Comentarii
retele picate

Facebook si aplicatiile sale nu au mai putut fi folosite timp de sase ore luni seara, iar reactia multora a aratat ceea ce se stia: mult prea multe parti ale vietii noastre depind de aceste aplicatii de comunicare. Pe de alta parte, incidentul arata ca Facebook este mai slaba decat am crede la prima vedere, mai ales ca in ultimii ani au mai fost astfel de ”pene” de functionare. Dincolo de imposibilitatea de a vorbi cu prietenii si familia, multe business-uri care depind de Facebook au avut pierderi, fiindca nu au mai putut intra in legatura cu clientii.

Problemele au fost de amploare si pentru ca Facebook este utilizata pentru autentificarea in diverse servicii si aplicatii, astfel ca, atunci cand Facebook nu merge, se produce un efect de domino fiindca multi oameni nu se pot autentifica.

Interesant este ca sursele citate de presa americana spun ca problemele au afectat si tool-urile pe care compania le-a folosit (pana la urma) pentru a repara ”pana” uriasa si de aceea totul a durat atat de mult. Pe surse s-a scris ca a fost haos la sediile companiei, pentru ca initial nu s-a gasit o rezolvare tehnica multumitoare.

Problemele de functionare ale Facebook, WhatsApp, Instagram si Messenger au inceput in jurul ore 18.30 si s-au rezolvat aproape total spre pra 1.00. Cele patru platforme au, in total, peste 3 miliarde de useri in toata lumea, dintre care peste 11 milioane de oameni in Romania.
Specialistii estimeaza ca cele aproape sapte ore de nefunctionare au produs pagube de milioane de euro, afectand atat cele mai urmarite persoane de pe Instagram, cat si business-urile mari.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006422 (s)