News Flash:

Cartel Alfa cere DEMITEREA ministrilor Muncii si Dialogului Social

4 Aprilie 2017
1025 Vizualizari | 0 Comentarii
olguta vasilescu
CNS Cartel ALFA cere premierului demiterea de urgenta a ministrului Muncii si Justitiei Sociale si a ministrului Consultarii Publice si Dialogului Social pentru "modul defectuos si incompententa cu care au abordat elaborarea proiectului legii salarizarii unitare".
Intr-o scrisoare deschisa adresata premierului Sorin Grindeanu, CNS Cartel Alfa cere demiterea ministrului Muncii si Justitiei Sociale si a ministrului Consultarii Publice si Dialogului Social.
"In practica, dincolo de declaratii, membrii guvernului actual actioneaza exact de aceeasi maniera precum Guvernul Boc, care a impus legi cu efecte care s-au dovedit dezastruoase, in baza unei proceduri care a exclus dialogul cu partnerii sociali. (...) In ceea ce priveste proiectul legii salarizarii unitare in sectorul public, organizatiile sindicale detin o larga expertiza sectoriala si inter-sectoriala cu care pot contribui, alaturi de membrii si expertii guvernului, la analiza aprofundata a aspectelor privind eliminarea discrepantelor salariale, echivalarea functiilor intre sectoarele de activitate si definirea principiilor legii in mod corect, astfel incat rezultatul sa fie o lege clara, echitabila si durabila. Cu toate acestea, dupa aproape trei luni de la initierea ei, inca nu avem un draft al proiectului de lege, consultarile s-au facut numai in cateva sectoare si numai pe grila lor, aceste consultari fiind, in cel mai bun scenariu, o caricatura. Nu se poate realiza o dezbatere transparenta doar cu promisiuni si pe bajbaite, cu fragmente de anexe prezentate fugitiv si disparat, apoi confiscate", se arata in scrisoarea deschisa transmisa de CNS Cartel Alfa catre liderul Executivului.
Sindicalistii transmit ca o lege organica atat de importanta necesita o ampla dezbatere cu federatiile din toate domeniile de activitate, ori ei nu au primit pana acum nici macar un draft al proiectului legii si nici nu au fost parcurse toate domeniile bugetare, dand exemplul domeniul administratie publice centrale si locale, radioul si televiziunea publica fiind excluse de la consultari. Mediafax.ro

guvernul boc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008747 (s)