News Flash:

Primaria si Consiliul Judetean Timis au alocat peste un milion de euro pentru biserici

2 Aprilie 2017
917 Vizualizari | 0 Comentarii
catedrala timis
Primaria Timisoara si Consiliul Judetean Timis au alocat, in acest an, 5,2 milioane lei pentru biserici, cultul ortodox roman urmand sa primeasca cei mai multi bani. 
Consiliul Local Timisoara a aprobat, vineri, in sedinta ordinara, bugetul local al orasului pe anul 2017, care este de peste 300 de milioane de euro. Alesii locali au decis sa aloce suma de 394.000 de lei pentru intocmirea documentatiilor tehnice necesare reabilitarii instalatiei termice si realizarea unui punct termic la Biserica Millenium din Piata Traian. Lacasul de cult este monument istoric si reprezinta cea mai mare biserica romano-catolica din Timisoara.
De asemenea, alesii locali au fost de acord sa ofere finantari nerambursabile pentru toate cultele din Timisoara, in valoare de 2,8 milioane lei, scrie ziuadevest.ro.
Si Consiliul Judetean Timis a decis sa finanteze cultele religioase, in acest an fiind aprobata suma de doua milioane de lei. Aceeasi suma a fost alocata pentru biserici si in anul 2016, aproape 80% din bani au fost oferiti cultului ortodox roman, cate 5% din suma au primit cultele penticostal si romano-catolic, 3,5% cultul baptist, iar restul banilor au fost impartiti cultelor ortodox sarb, ortodox ucrainean, greco-catolic, reformat, evanghelic si adventist. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1366 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007071 (s)