News Flash:

CAZ SOCANT la Targu Jiu! O fetita a vandalizat Coloana Infinitului, chiar sub ochii nepasatori ai parintilor! Acestia au fost deranjati de faptul ca au primit amenda

4 Aprilie 2017
1057 Vizualizari | 0 Comentarii
colona
Celebra opera a lui Constantin Brancusi, Coloana Infinitului, a fost vandalizata. O fetita de 12 ani, venita la Targu Jiu in excursie, a scrijelit un mesaj pe impozantul monument. Totul s-a intamplat cu parintii de fata care nici macar nu au inteles de ce au fost amendati pentru comportamentul fetei lor.
Fetita de 12 ani a scrijelit cu o piatra pe Coloana Infitului initiala ei si a unei prietene. Paradoxal, a facut asta in plina zi, chiar sub ochii parintilor, cu care era in excursie.
Parintii fetitei nu numai ca nu au incercat sa o opreasca, ci s-au aratat contrariati de faptul ca au fost amendati cu 500 de lei. Mama fetei le-a spus politistilor ca nu a observat niciun panou care sa interzica asemenea gesturi
Urmeaza un lung proces de repare a operei, care trebuie monitorizat si avizat de Ministerul Culturii, potrivit TVR.
Autoritatile de la Targu Jiu ar vrea sa fie deschis un dosar penal in acest caz. Mai ales ca, de-a lungul timpului, nu doar Coloana Infinitului, ci si Masa Tacerii si Poarta Sarutului au fost vandalizate de mai multe ori, scrie gandul.info.
Expertii spun ca solutia cea mai buna pentru protejarea monumentelor este ingradirea accesului.
O cercetare recenta a scos la iveala faptul ca turismul are un impact masiv asupra creatiilor lui Brancusi. Specialistii au gasit pe monumente urme de mancare si lichide.

Galerie Foto

mesaj_coloana
coloana infitului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1317 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006775 (s)