News Flash:

Care este povestea tabloului pe care Anna Lesko l-a pictat in vila lui Columbeanu. Totul are legatura cu piesa ei, „Ard in flacari”

17 Decembrie 2021
522 Vizualizari | 0 Comentarii
Anna Irinel

Pe vremea cand Anna Lesko si Irinel Columbeanu formau un cuplu, unul dintre cele ma discutate subiecte era cel legat de tabloul din casa celor doi. Toata lumea stia ca esra pictat chiar de catre artista, dar nu multa lume stia ce semnifica cu adevarat. Realizatoarea operei, Anna, nu a declarat niciodata cu subiect si predicat ce a vrut sa exprime in celebrul tablou, asa ca cei curiosi au aflat acum, din cartea lui Irinel Columbeanu.

"Simtea ca, in ceea ce priveste decorarea casei, lipsea ceva maret si deosebit, asa ca apela la un prieten, Sabin, artist renumit, pe care-l cunostea de mai mult timp, si la care mai apelase pe vremea cand locuia in strada Grigore Mora, pentru niste portete de familie. Sabin era un om deosebit, aproape fara varsta, si cu o puternica personalitate, iar intre exista un anume gen inefabil de comunicare, pe toate planurile. Ei se intelegeau incontinuu, reciproc si nu numai din priviri."


In carte, Irinel povesteste ca i-a venit ideea de a-i oferi artistei un perete din salonul vilei, unde sa-si expuna pictura. 

"Mi se pare o idee foarte nimerita, maestre. Dar eu mai am inca una, in completare. Dupa cum puteti constata, tot livingul asta mare mai este si un al treilea perete, inca si mai mic decat al doilea, dar destul de maricel si el. Cred ca si acesta ar putea duce o fresca, cea de-a treia. Ce-ar fi, daca vi se pare ca Ana are talent si credeti ca ar fi in stare sa invete de la dumneavoastra cum se poate executa o fresca, sa incercati sa ii dati cu aceasta ocazie si ei, printre picaturi, aceasta posibilitate?"


Irinel Columbeanu dezvaluie, in cartea sa, detaliile despre momentul in care Anna a facut trecerea de la pictorita, la profesia de cantareata.

"In fresca Anei figurau chiar trei fete, unduindu-se printre coloane si deasupra unei table ca de sah. Aparent, caci lui, unul, de la-nceput i se paru ca in acea fresca, autoarea, de fapt, se reprezentase chiar pe ea insasi, de trei ori. exact peste 20 de ani de cand fu gata fresca ei, urma sa arda-n flacari, dar asta n-avea cum sa o stie nimeni la acea vreme, desi, peste doi ani, cantecul ei de debut in nou intervenita ei cariera artistica de cantareata, avea sa se intituleze "Ard in flacari"."

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006088 (s)