News Flash:

Cand este mai bine sa iti urmezi intuitia

27 August 2018
829 Vizualizari | 0 Comentarii
intuitie mare

Intuitia este acea voce care te îndeamna la anumite actiuni sau, din contra, te opreste sa faci ceva ce subconstientul tau stie ca este gresit. Intuitia este numita în multe feluri, de la „voce din cap" pana la „eu interior". Aceasta voce a ratiunii îti este întotdeauna alaturi si te îndeamna sa faci doar ce este mai bine pentru tine.

Tocmai de aceea, ascultarea instinctului este atat de importanta. Multe situatii dificile pot fi evitate daca îti asculti ratiunea atunci cand îti spune sa te feresti de ceva sau sa nu mai pornesti în acea calatorie periculoasa. De asemenea, intuitia îti poate fi si cea mai buna prietena atunci cand vrei sa abordezi pe cineva sau nu stii ce raspuns sa dai la un test important. Totusi ascultarea intuitiei nu este întotdeauna indicata. Uneori te mai si amagesti si tinzi sa faci greseli ce puteau fi evitate.

Asadar, daca stii cum sa îti asculti corpul, îti vei da seama imediat ca intuitia ta îti transmite anumite semnale. Aceste simptome intuitive se manifesta de cele mai multe ori în zona abdomenului. Stomacul poate fi al doilea creier care îti poate spune ce este bine sa faci si ce nu. Astfel, o stare de greata îti poate indica o situatie negativa din care trebuie sa te retragi, pe cand o stare generala de bine îti poate spune ca esti la locul potrivit, în momentul potrivit.

Autovindecarea vine din subconstient

Cele 6 situatii în care e bine sa îti asculti intuitia
Cand ti se pare ca te afli într-o situatie periculoasa
Mergi pe strada si observi ca o persoana cu capul acoperit se tine dupa tine de cateva minute bune. Grabesti pasul, la fel face si acel strain. La distanta de doua blocuri se afla unul dintre cei mai buni prieteni ai tai. Instinctul îti spune ca te afli în pericol si ca este mai bine daca îti suni amicul pentru a-l ruga sa te însoteasca pana acasa. Aceasta intuitie care apare în situatii periculoase este de cele mai multe ori si corecta. Cand te afli într-o astfel de situatie, încearca sa nu îti ignori ratiunea.

Cand nu te simti bine
Ignorarea problemelor de sanatate îti poate pune în pericol viata. Daca ai o stare generala de rau sau daca ai orice alte simptome, asculta vocea care îti spune ca ai nevoie de îngrijire medicala. Daca ceva nu este în regula cu corpul tau, preventia este cel mai bun lucru pe care îl poti face.

Cand simti ca trebuie sa ajuti o persoana
Intuitia nu îti transmite doar lucruri negative. Instinctul tau îti mai poate spune si ce este bine sa faci. Daca treci pe langa un cersetor pe strada si te simti vinovat ca nu l-ai ajutat în niciun fel, asculta-ti intuitia si întoarce-te din drum. Poate fi un gest marunt, însa acest act de bunatate îti va da o mare satisfactie sufleteasca, deoarece nevoia de a ajuta a venit din subconstientul tau.

Cand ti se pare ca faci o alegere buna
Fie ca este vorba despre o despartire sau despre mutatul într-un alt oras, intuitia te poate ajuta sa iei cea mai buna decizie. Cauta adanc în interiorul tau si vei descoperi raspunsul corect. Vei sti ce este mai bine pentru tine, iar instinctul va fi vocea care îti va confirma acest lucru. În orice directie o vei lua, fii sigura ca este si cea corecta.

Cand stii ca vei regreta
Desi stii ca este gresit, parca tot ai face acel lucru. Intuitia este cea care îti spune ca vei regreta decizia luata. În aceste situatii, este bine sa îti asculti ratiunea si sa eviti orice situatie gresita. Nu lasa pe nimeni si nimic sa intervina între tine si vocea ta interioara. Tu stii ca este mai bine sa te abtii, decat sa ai regrete toata viata.

Cand simti ca nu mai apartii unui loc sau unei persoane
Poate fi vorba despre o relatie care nu mai functioneaza, despre mutarea în alta tara sau despre o demisie. Atunci cand simti ca nu te mai potrivesti unui loc, vocea din capul tau te va îndemna sa îti cauti alte împrejurimi care te vor face fericita si care îti vor oferi satisfactie sufleteasca. Fii curajoasa si pleaca!

10 lucruri despre mintea noastra mai putin cunoscute

Simptomele unei intuitii pozitive
- ai atins o stare de confort si de apropiere, simti ca te-ai mai aflat în acea situatie sau ca stii persoana respectiva de mult timp, desi acum este prima data cand va întalniti.
- respiri usor, pieptul si umerii sunt relaxati, stomacul este calm;
- stai într-o pozitie relaxata, cu bratele pe langa corp, la distanta mica de persoana respectiva;
- te deschizi fata de acea persoana, te simti în siguranta, în armonie, esti energica si fericita;
- te simti foarte bine atunci cand persoana de langa tine te atinge, chiar daca este vorba de o îmbratisare sau de o strangere de mana.

Simptomele unei intuitii negative
- o senzatie de disconfort în stomac sau de déjà-vu;
- ti se face pielea de gaina si tresari atunci cand persoana respectiva te atinge;
- totii muschii îti sunt încordati, zona pieptului se contracta si poti simti chiar si dureri în piept;
- simti fiori pe ceafa;
- poti simti o presiune, agitatie, întuneric si alte emotii negative.

Asadar, intuitia se poate dovedi de un real ajutor în anumite situatii. Corpul te avertizeaza prin cele mai neobisnuite moduri. Ascultand aceste avertismente, vei putea sa iei cele mai bune decizii, dar si sa eviti situatii neplacute, care îti pot pune în pericol viata.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005883 (s)