News Flash:

Cum se curata icoanele

24 August 2018
877 Vizualizari | 0 Comentarii
icoane

Vrei sa stii cum se curata si se pastreaza icoanele? Cele pictate pe lemn au nevoie de mai multa atentie. Asta pentru a fi pastrate cat mai mult timp si pentru a putea fi trasnmise in conditii bune si generatiilor urmatoare. Icoanele sunt obiecte pe care oamenii vor sa le pastreze cat mai mult timp avand in vedere importanta lor. Tocmai de aceea este bine sa cunosti metodele prin care pot fi curatate si pastrate aceste obiecte de o importanta spirituala deosebita.

Cum se curata si se pastreaza icoanele. Sfaturi utile. Icoanele pictate pe lemn trebuie sa fie tinute departe de razele soarelui. Altfel, vopseaua se va usca, iar culorile isi vor pierde din intensitate. Din cauza soarelui si a luminii puternice, pe suprafata icoanei pot aparea crapaturi fine, ceea ce insemana ca in timp, acea icoana se va distruge.

Si locurile umede si prea calduroase trebuie sa fie evitate. Pune icoana acolo unde vara se mentine o temperatura mai ridicata, iar iarna nu este aproape de o sursa de caldura. Exista obiceiul ca icoanele sa fie sarutate. Cu toate acestea, este bine sa eviti sa faci asta. Rujul si grasimile de pe icoane se sterg mai greu.

Cum se sterg icoanele? Ei bine, poti folosi un pamatuf din pene fine, sau o carpa din microfibre. Trebuie sa fie o carpa foarte fina. Pentru a sterge rama din lemn a icoanei se va folosi o laveta inmuiata in lapte dulce. Se va face asta pana cand rama isi va recapata culoarea initiala si stralucirea.
Daca pictura s-a innegrit din cauza prafului, aceasta se va sterge cu felii de cartofi, taiate. Aceste felii de cartof, proapat taiate, se vor folsi pentru a sterge pictura pana cand aceasta isi va recapata stralucirea. Nu se foloseste otetul pentru a sterge icoanele. Nu se folosesc nici detergenti sau solventi. Daca icoana este foarte veche si si-a pierdut stralucirea, pentru a o readuce cat de cat la culoarea si stralucirea de la inceput, cel mai indicat este sa ceri ajutorul unui specialist ce te poate ajuta in acest sens.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1203 (s) | 43 queries | Mysql time :0.010276 (s)