News Flash:

Canada elimina vizele pentru romani de la 1 decembrie 2017

1 Noiembrie 2016
1288 Vizualizari | 1 Comentarii
viza canada
Canada intentioneaza sa elimine toate vizele pentru cetatenii romani si bulgari la 1 decembrie 2017, a anuntat luni ministrul canadian al imigratiei, John McCallum, intr-o declaratie preluata de Reuters.
Guvernul canadian isi rezerva "dreptul de a reintroduce cerinta de viza pentru Romania si Bulgaria" in caza ca se constata "cresteri puternice ale tendintelor de migratie ilegala", se arata intr-un comunicat guvernamental.
Ca o etapa intermediara, de la 1 mai 2017, romanii si bulgarii care au primit o viza de resedinta temporara in ultimii 10 ani sau detin o viza valabila a Statelor Unite — alta decat pentru imigranti — vor putea intra in Canada sau trece prin aceasta tara pe baza unei autorizatii electronice de calatorie. Cererea pentru aceasta autorizatie se poate depune online, in cateva minute, iar autorizatia costa sapte dolari canadieni si este legata electronic de pasaport, fiind valabila cinci ani sau, daca pasaportul expira mai repede, pana la expirarea pasaportului.
"Colaboram indeaproape cu Romania si Bulgaria si vom continua sa lucram pentru trecerea la calatorii fara viza, pentru a ne asigura ca eliminarea obligativitatii vizelor, atunci cand va avea loc, va fi durabila si pe termen lung", a declarat McCallum.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006978 (s)