News Flash:

Campanie de strangere de fonduri pentru generatoare de curent pentru Ucraina

19 Decembrie 2022
238 Vizualizari | 0 Comentarii
generatoare de curent pentru Ucraina webp

Timisoara se alatura campaniei de solidaritate europeana ”Generatoare de speranta/Generators of hope”, care isi propune sa ajute poporul ucrainean prin furnizarea de generatoare de energie. 

Campania a fost lansata impreuna de Parlamentul European si Eurocities, in urma apelului facut de Guvernul Ucrainei care are nevoie urgenta de generatoare electrice pentru mentinerea in functiune a spitalelor, scolilor, sistemului de alimentare cu apa, retelei de telefonie etc. 

”Timisoara a fost alaturi de Ucraina inca din primele zile ale razboiului. Acum e nevoie din nou de ajutorul si de solidaritatea noastra si de aceea, ii indemn pe toti cei care pot ajuta sa se alature acestei campanii de strangere de fonduri pentru cumpararea de generatoare de curent”, a spus primarul Dominic Fritz.

Pentru achizitia a patru generatoare stationare de mari dimensiuni este nevoie de circa 250.000 lei.

Persoanele fizice pot face donatii direct pe site-ul https://timisoarapentruucraina.ro/ro/. Persoanele juridice pot sprijini prin directionarea catre campanie a sumelor disponibile pentru sponsorizare. Solicitati contractul de sponsorizare sau mai multe informatii la adresa fundatiacomunitaratm•gmail.com.

Achizitia de generatoare se va face prin intermediul platformei Timisoarei pentru Ucraina care functioneaza de la inceputul razboiului din Ucraina si este formata din institutii publice, ONG-uri, companii private, biserici etc.

Prin intermediul Mecanismului de Protectie Civila al UE, generatoarele sunt transportate catre unul dintre cele trei hub-uri ale UE pentru Ucraina, de unde Guvernul de la Kiev le directioneaza catre zonele unde este cea mai mare nevoie de ele.

De la inceputul razboiului, prin Timisoara pentru Ucraina s-au colectat donatii in valoare de 689.026  lei din care s-au achizitionat echipamente de protectie civila, medicamente, hrana si bunuri de prima necesitate care au ajuns in Ucraina.

Va reamintim ca peste 30% din centralele electrice ale Ucrainei au fost avariate sau distruse in urma loviturilor cu rachete si a atacurilor cu drone, lasand 10 milioane de ucraineni fara electricitate, in mijlocul iernii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1386 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006423 (s)