News Flash:

Stalpii discordiei de la Dumbravita. Din cauza lor se poate pierde o finantare europeana de 17 milioane de euro

15 Decembrie 2022
240 Vizualizari | 0 Comentarii
localitate Timis


Alin Nica, presedintele CJ Timis, se contreaza cu Ruben Latcau, viceprimarul Timisoarei, pe tema Drumul Judetean 691, care ar trebui sa se realizeze cu fonduri europene.


Drumul judetean ce leaga Timisoara de Autostrada Vestului -dinspre Dumbravita - trebuie modernizat si largit la patru benzi cu finantare europeana prin Regio-Programul Operational Regional 2014-2020, in valoare de aproximativ 17 milioane euro.

Drumului judetean care leaga autostrada Vestului cu Timisoara, via Giarmata si Dumbravita, prevede doua tronsoane separate, unul in continuarea celuilalt.

Primul tronson este cel de la centura Timisoarei - de la iesirea din Dumbravita - pana la sensul giratoriu de la urcarea pe autostrada. Lucrarile au inceput in urma cu trei ani, insa au fost stopate dupa rezilierea contractului cu constructorul.

Cel de-al doilea tronson este cel de la sensul giratoriu de la intrare in Dumbravita (care cuprinde practic drumul din localitate) pana la centura Timisoarei. Aici lucrarile ar trebui sa inceapa. In drum stau insa stalpi de sustinere a retelelor electrice pentru troleibuz. Desi a fost incheiat un protocol cu primariile din Timisoara si Dumbravita pentru predarea acestor stalpi, nici acum operatiunea nu a avut loc, sustine Alin Nica, presedintele CJT Timis.

„Refuzul Primariei Timisoara de a preda stalpii si retelele de alimentare pentru troleibuze echivaleaza cu blocarea si, in curand, pierderea finantarii europene. Noi, la Consiliul Judetean Timis, am restartat proiectul. In doua saptamani incheiem depunerea ofertelor pentru tronsonul de la benzinaria Socar la autostrada, insa in absenta colaborarii Primariei Timisoara nu putem atinge indicatorii de proiect. Acest lucru inseamna afectarea semnificativa a gradului de absorbtie a fondurilor europene, e sabotaj fata de cetateni si fata de parteneri. Primaria Timisoara s-a comportat neloial interesului comunitatii si a actionat strict pe considerente politice”, a spus Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1251 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006341 (s)