News Flash:

Timisoara primeste premiul Melina Mercouri, in valoare de 1,5 milioane de euro pentru programul Capitalei Europeana a Culturii

19 Decembrie 2022
221 Vizualizari | 0 Comentarii
targul de craciun timisoara 2


Comisia Europeana tocmai a anuntat ca propune decernarea premiului Melina Mercouri Timisoarei, cu o valoare de 1,5 milioane de euro pentru programul Timisoara, Capitala Europeana a Culturii.
”Ma bucura aceasta recunoastere a Comisiei Europene, pentru ca acest premiu prestigios se acorda doar oraselor care sunt cu adevarat pregatite pentru anul Capitalei Culturale. Nu este un premiu care vine la pachet cu titlul castigat, ci este un premiu care evidentiaza calitatea muncii depuse. Este premiul fiecarui timisorean care a crezut in proiectul Capitalei Culturale si a pus umarul la aceasta reusita. Anul viitor este sansa noastra istorica de a promova Timisoara si Romania in Europa si sunt convins ca 2023 va schimba nu doar viata culturala a orasului, ci Timisoara pe de-a intregul. Acest premiu este recunoasterea eforturilor depuse de intreaga echipa, pentru care le multumesc”, a spus primarul Dominic Fritz
In raportul care sta la baza acordarii premiului, se arata ca ”juriul apreciaza progresul excelent realizat de echipa TM2023 in fata provocarilor majore. Am fost incantati sa vedem o echipa unita care s-a maturizat si a gasit solutii la cerintele structurale si legislative complexe, protejandu-si in acelasi timp viziunea initiala cu care s-a candidat.”
Echipa a evidentiat ca noul sistem local de finantare a operatorilor culturali independenti este un progres major pentru oras, care permite o programare diversa si de inalta calitate.
Suma de bani va ajunge la Primaria Timisoara cel tarziu in luna martie, dupa weekend-ul oficial de deschidere al Capitalei Culturale, 17-19 februarie 2023 (https://opening.timisoara2023.eu/). Ea va fi folosita pentru a creste impactul european al titlului pentru oras.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1317 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007284 (s)