News Flash:

Calugarul buddhist de 163 de ani care a uimit internetul. Acesta s-a filmat in timp ce se auto-mumifica

23 Februarie 2022
781 Vizualizari | 0 Comentarii
calugar

Internetul este socat de cea mai recenta descoperire. Un videoclip a devenit viral si a impartit pe toata lumea in doua tabere, astfel incat nimeni nu mai stie ce sa creada. Lumea stie cazurile de persoane care au trecut de borna de 100 de ani, dar cel mai recent caz al unui calugar din Thailanda face furori, la propriu.

Calugarii buddhisti sunt recunoscuti pentru tehnicile lor de auto-mumificare. Daca pana acum nu multa lume a vazut cum decurge un asemenea proces, acum, un videoclip a devenit viral in cateva luni de la prima publicare. Potrivit celor de la Unilad, barbatul ar avea 163 de ani si a ajuns la spital din cauza unor probleme de sanatate. Medicii l-au filmat pe patul de spital, iar fanii au reactionat imediat si au inceput sa emita pareri cu privire la cat de real este cazul.

Procesul de automumificare, sokushinbutsu, era unul deosebit de complex. Desfasurat in trei etape, a cate 1000 de zile, procesul nu era intotdeauna unul de succes. Deoarece era considerata o practica barbara si anacronica, automumificarea a fost scoasa in afara  legii la sfarsitul secolului XIX. Asta nu i-a impiedicat pe calugari sa incerce in continuare sa se transforme in mumii.

Calugarii budisti se supuneau unui regim foarte sever inainte de a intra in ceea ce avea sa le devina morminte. Procedeul presupunea parcurgerea unor etape prestabilite, ce putea dura intre 3.000 de zile si 10 ani, cu scopul de a pregati corpul pentru momentul final. Totul debuta cu o dieta stricta, ce se intindea pe parcursul a 1.000 de zile, timp in care calugarii consumau doar seminte, radacini, coaja de copac, rasini, fructe de padure si frunze de pin, pentru a elimina grasimea corporala si masa musculara. Intr-o etapa urmatoare, tot de 1.000 de zile, era diminuat treptat aportul de lichid, pentru deshidratarea trupului si micsorarea organelor interne, totul in paralel cu reducerea cantitatii de hrana solida. I se oferea doar ceaiul Urushi, un lichid otravitor care elimina eventualii paraziti din corp, prevenind, astfel, descompunerea cadavrului.


 

 
 
 
 
 
>View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

>A post shared by UNILAD (•unilad)

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006148 (s)