News Flash:

Calin Popescu Tariceanu, noul PRESEDINTE AL SENATULUI

11 Martie 2014
961 Vizualizari | 0 Comentarii
tariceanu
Calin Popescu Tariceanu a fost ales, luni, în functia de presedinte al Senatului, obtinând 93 de voturi. Candidatul Marius Obreja (propus de PNL) a întrunit 45 de voturi "pentru" si 108 voturi "împotriva", iar Dumitru Oprea (propus de PDL), 15 voturi "pentru" si 133 de voturi "împotriva". Alte patru voturi au fost anulate.Tariceanu a anuntat, la începutul sedintei, ca în urma demisiei sale din PNL va activa în continuare ca independent.
UPDATE 18:06 - Tariceanu: Voi încerca sa fiu un presedinte corect, echilibrat si echidistant, dar implicat
Noul presedinte al Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si-a prezentat, luni, în plen, obiectivele pe care le va urmari la sefia Senatului, precizând ca va încerca sa fie un presedinte corect, echilibrat si echidistant, dar si implicat, care nu va asista pasiv la ceea ce se întâmpla în societate.
Voi încerca sa fiu un presedinte corect, echilibrat si echidistant, implicat. Nu voi asista pasiv la ce se întâmpla în societate si în politica", a spus Tariceanu, adaugând ca rolul Senatului nu trebuie sa fie doar legislativ, ci sa aiba si rol de dezbatere si de garant al democratiei si statului de drept.
Calin Popescu Tariceanu a mai spus ca va milita pentru cele patru libertati fundamentale, pe baza carora s-a construit Uniunea Europena si pe o societate bazata pe modelul social european.
"Vreau sa ajungem sa traim într-o tara normala, care nu mai este divizata si macinata de conflicte, asa cum s-a întâmplat în ultima perioada. Trebuie sa avem si curajul si dorinta de a colabora pe anumite teme majore", a mai declarat noul presedinte al Senatului.
UPDATE 17:56 PDL catre Tariceanu: Ati fost propus de un grup ilegitim
Liderul grupului PDL din Senat, Dumitru Oprea, a declarat, luni, în plen, ca senatorul Calin Popescu Tariceanu a fost propus de un grup "ilegitim" la presedintia acestui for legislativ, potrivit Regulamentului.
"Astazi ati fost propus de un grup ilegitim, pentru ca articolul 16 din Regulamentul Senatului spune foarte clar: un grup parlamentar poate fi constituit si va functiona numai daca cuprinde cel putin 7 senatori care au fot alesi pe listele acelui partid. Dumneavoastra, în PC, nu aveti decât 6 oameni, al saptelea nici macar în alianta nu a functionat, fiind la PPDD. Deci eliminati un grup care v-a propus, altfel, nu contestam rezultatul final al votului, dar procedural, este incorect", a declarat Dumitru Oprea în plen, dupa anuntarea rezultatului votului pentru sefia Senatului.
Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a replicat, precizând ca se va discuta "chestiunea aceasta" în cadrul Biroului Permanent "si se va vedea cum vom merge mai departe".
Senatorul independent Calin Popescu Tariceanu, sustinut de grupurile PSD, PC si UDMR, a întrunit din partea senatorilor 93 de voturi "pentru", 60 de parlamentari votând împotriva alegerii sale.
Anuntul a fost facut în plenul Senatului de senatorul Laurentiu Coca.
Votul a fost secret, cu buletine. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0810 (s) | 33 queries | Mysql time :0.027014 (s)