News Flash:

Ioana Petrescu: In principiu, voi sustine programul de guvernare, la care am contribuit si eu putin

4 Martie 2014
1570 Vizualizari | 0 Comentarii
ioana petrescu
Ioana Petrescu, nominalizată pentru preluarea portofoliului de ministru al Finanţelor, a declarat marţi, la audierea din comisiile de Buget-Finanţe-Bănci, că va susţine, în principiu, programul de guvernare anunţat, la elaborarea căruia a avut o contribuţie personală în 2012, deşi era la Washington. "În principiu, voi susţine programul de guvernare, la care am şi contribuit puţin în 2012, chiar dacă eram la Washington. În principiu, trebuie să continuăm acordurile cu instituţiile financiare internaţionale, mai ales în condiţiile internaţionale acutuale, pentru că trebuie să demonstrăm că avem stabilitate internă", a afirmat Ioana Petrescu în deschiderea audierilor.

La fel ca predecesorul său, fostul ministru al Finanţelor Daniel Chiţoiu, Petrescu a insistat că va urmări o mai bună comunicare şi o transparenţă sporită în actul fiscal şi o colaborare mai strânsă cu mediul de afaceri.

"Aş dori ca măsurile pe care le luăm să sprijine mediul de afaceri", a spus Petrescu în scurta expunere de la începutul audierilor.

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că pentru portofoliul Finanţelor a propus-o pe Ioana Petrescu, în vârstă de 34 de ani, aceasta fiind consilierul pe probleme fiscale al şefului Guvernului.

Ponta a menţionat că Ioana Petrescu are, în ciuda vârstei, experienţă în domeniu, ceea ce o recomandă pentru a deţine funcţia de ministru al Finanţelor.

Petrescu a fost numită în septembrie în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Cu un doctorat în Economie la Harvard University, Ioana Petrescu a absolvit Wellesley College (SUA), fiind licenţiată în Economie şi Matematică. Înainte de reveni în România, Petrescu a activat ca profesor asistent la Universitatea Maryland School of Public Policy. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0962 (s) | 33 queries | Mysql time :0.039768 (s)