News Flash:

Ponta: Cu Basescu am incheiat doar un armistitiu. E nevoie de stabilitate in contextul Ucrainei

6 Martie 2014
1095 Vizualizari | 0 Comentarii
ponta
Premierul Ponta a afirmat ca între el si presedintele Basescu a fost încheiat doar un "armistitiu", deoarece este necesar ca în România sa fie asigurata stabilitatea având în vedere contextul din Ucraina, si a precizat ca se asteapta ca pâna la finele anului sa apara alte conflicte cu seful statului.
El a spus ministrilor, în sedinta de guvern, ca armistitiul dintre Guvern si presedinte a fost impus de realitatea regionala si de faptul ca partenerii europeni si transatlantici au nevoie de o Românie stabila, democratica si serioasa, dar a precizat ca nu este si nici nu va fi "pace" pâna în decembrie.
"Am vazut un val de optimism ca e pace între Guvern si presedinte. Eu nu-mi fac asemenea iluzii si n-as vrea sa iluzionez pe nimeni. Nu e deloc pace si nici nu cred ca va fi pace pâna în decembrie, când vom avea un presedinte care va întelege sa fie presedinte-arbitru si nu presedinte-jucator. Aseara, a fost doar un armistitiu impus de doua lucruri: de votul Parlamentului de marti - si multumesc înca o data tuturor parlamentarilor de la toate grupurile politice care ne-au sprijinit - si de realitatea regionala si europeana", le-a spus Ponta noilor ministri, reuniti în a doua sedinta de Guvern de la învestire.
Premierul a explicat ca blocajul politic a trebuit sa fie rezolvat si datorita unor factori externi.
"Uniunea Europeana si partenerii nostri transatlantici au nevoie de o Românie stabila si democratica si serioasa tocmai în momente foarte dificile si foarte apropiate de granitele noastre", a spus Ponta. Mediafax.ro

premierul ponta presedintele basescu ucraina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1334 (s) | 22 queries | Mysql time :0.039669 (s)