News Flash:

Basescu: Am aprobat si memorandumul pentru acordul cu FMI

6 Martie 2014
1030 Vizualizari | 0 Comentarii
basescu
Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, miercuri, că a aprobat memorandumul pentru acordul cu FMI. Băsescu a declarat că, aşa cum l-a informat pe premierul Victor Ponta în discuţia pe care au avut-o în cursul zilei, a aprobat memorandumul pentru semnarea scrisorii cu Fondul Monetar Internaţional.
"Dacă veţi citi programul cu atenţie, veţi vedea că pentru fiercare dintre dumneavoastră este foarte mult de făcut", le-a spus preşedintele noilor miniştri care au depus jurămantul la Palatul Cotroceni.

El a adăugat că cea mai mare parte precondiţiilor sunt deja îndeplinite.

"Sper ca acest accord cu FMI, care este practic un program de guvernare, să fie îndeplinit spre binele Romaniei. Chiar dacă unele măsuri nu sunt cele mai plăcute, am convingerea că ele vor duce al creşterea competitivităţii Romaniei", a mai spus preşedintele.

Şeful statului a ţinut să precizeze că Romania are o problemă în ceea ce priveşte creşterea competitivităţii în companiile de stat.

Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, Traian Băsescu a semnat miercuri "Memorandumul cu tema: a. Aprobarea rezultatului discuţiilor purtate în perioada 21 ianuarie - 4 februarie 2014 în cadrul misiunii comune de evaluare a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale aferente programului curent de asistenţă financiară de tip preventiv; b. Aprobarea semnării de către domnul Victor-Viorel Ponta, prim-ministru, împreună cu guvernatorul Băncii Naţionale a Romaniei, a Scrisorii de intenţie".
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1070 (s) | 33 queries | Mysql time :0.034376 (s)