News Flash:

Rudel Obreja, in arest la domiciliu pentru 30 de zile

6 Martie 2014
811 Vizualizari | 0 Comentarii
rudel obreja
Fostul presedinte al Federatiei Române de Box Rudel Obreja va sta în arest la domiciliu pentru 30 de zile, în urma unei decizii definitive a Curtii de Apel Bucuresti, care a înlocuit masura arestului preventiv, în dosarul în care este acuzat ca ar fi cerut un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au cerut în 4 martie, la Tribunalul Bucuresti, prelungirea masurii arestului preventiv în cazul lui Rudel Obreja, cercetat pentru trafic de influenta. Instanta a dispus însa ca Obreja sa stea în arest la domiciliu pentru 30 de zile.
Decizia a fost contestata de procurori la Curtea de Apel Bucuresti, care în 5 martie a respins recursul si a dispus schimbarea masurii arestului preventiv în cazul lui Obreja cu arestul la domiciliu.
Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva, Rudel Obreja fiind scos miercuri din Arestul Politiei Capitalei si dus la locuinta sa.
În urmatoarele 30 de zile, Obreja nu poate parasi locuinta, fara permisiunea instantei si este obligat sa se prezinte în fata procurorilor sau judecatorilor ori de câte ori este chemat.
Fostul presedinte al Federatiei Române de Box (FRB), Rudel Obreja, a fost arestat preventiv în 5 februarie, în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenta.
Obreja spunea, în 13 februarie, ca denuntatorul din dosarul sau este Sorin Ovidiu Vîntu, iar cauza ar fi urmarea unei "înscenari" a acestuia. Obreja arata ca ar fi fost amenintat cu moartea de catre Vîntu. "Cu moldovenii lui a spus ca îmi ia gâtul", afirma fostul presedinte al Federatiei Române de Box.
Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2013 - ianuarie 2014, Obreja a pretins de la un denuntator un milion de euro. În schimbul banilor, sustin anchetatorii, fostul presedinte al FRB "a lasat sa se creada ca are influenta asupra judecatorilor din completul învestit cu solutionarea unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curti de Casatie si Justitie, astfel încât îi va determina sa pronunte o hotarâre favorabila denuntatorului". Hotarârea avea în vedere judecarea recursului declarat de denuntator, în calitate de inculpat în respectiva cauza penala, împotriva unei solutii de condamnare la pedeapsa închisorii, a precizat DNA. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 34 queries | Mysql time :0.043003 (s)