News Flash:

Veste bună!

Boxerul român Flavius Biea a câştigat centura de campion mondial IBA la categoria mijlocie

8 Mai 2023
308 Vizualizari | 0 Comentarii


Timișoreanul Flavius Biea a devenit campion mondial IBA la categoria mijlocie după ce l-a învins pe Juan Jose Velasco din Argentina într-un meci desfășurat pe durata a 12 reprize, vineri seara, în Sala Polivalentă din Mioveni. Centura de campion mondial era vacantă înaintea acestui meci. Chiar dacă a fost dominat destul de clar de Velasco, care a lovit mai precis și mai grupat, și a arătat o viteză superioară, Biea a fost declarat învingător de doi arbitri-judecători (115-112 și 116-112), în timp ce al treilea l-a creditat pe Velasco cu victoria (115-112).

În repriza a șasea, Biea (în vârstă de 33 de ani) a fost trimis la podea, iar în repriza a unsprezecea și-a spart arcada după un cap involuntar al lui Velasco.

Atât Biea, cât și Velasco, au avut probleme cu echilibrul din cauza podelei umede, alunecând de mai multe ori.

Cu această victorie, Flavius Biea devine cel de-al cincilea boxer român campion mondial în boxul profesionist, alăturându-se numelor precum Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute și Adrian Diaconu. În cariera sa, Biea a înregistrat 298 de victorii în 316 meciuri disputate în boxul amator, obținând un titlu mondial, participând la o altă finală mondială și câștigând trei titluri europene și opt titluri naționale.

În boxul profesionist, Biea a acumulat 22 de victorii (10 prin knockout) și a suferit o înfrângere prin knockout. De-a lungul carierei sale profesioniste, el a fost campion WBA Continental, de patru ori campion IBA Intercontinental și campion WBC Continental Latin Silver.

Juan Jose Velasco (36 de ani) are acum 24 de victorii (15 prin knockout) și patru înfrângeri (trei prin knockout). El a fost de două ori campion WBA Latino și o dată campion WBC Latino.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1221 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006687 (s)