News Flash:

Bine de știut!

BNR a lansat, luni, 24 iunie, în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 125 de ani de la naşterea lui George Călinescu

25 Iunie 2024
140 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

Banca Națională a României a introdus în circulație, luni, 24 iunie, o monedă din argint dedicată sărbătoririi a 125 de ani de la nașterea lui George Călinescu. Pe aversul monedei este ilustrată o parte din clădirea Academiei Române din București, al cărei membru titular a fost George Călinescu. De asemenea, aversul include inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul emisiunii „2024”. Reversul monedei prezintă portretul lui George Călinescu, semnătura sa, numele și perioada în care a trăit, „1899 - 1965”.

„Monedele din argint sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent şi sunt însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de BNR.

Prețul de vânzare pentru moneda din argint este de 500,00 lei, fără TVA, incluzând broșura de prezentare și certificatul de autenticitate. Monedele din argint dedicate celor 125 de ani de la nașterea lui George Călinescu au circulație legală în România. Aceste monede sunt disponibile pentru achiziție prin sucursalele regionale ale Băncii Naționale a României din București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006025 (s)