News Flash:

Bani pentru spitalele timisene, de la Consiliul Judetean. S-au cumparat echipamente medicale noi

20 Decembrie 2022
194 Vizualizari | 0 Comentarii
spitalele timisene

Cinci unitati sanitare din judet s-au innoit cu bani nerambursabili de la Consiliul Judetean. Spitalele din Jimbolia, Sannicolau Mare, Faget, Lugoj si Deta au primit in acest an aproape 1.1 milioane lei pentru achizitionarea de echipamente medicale noi. Finantarea nerambursabila a fost asigurata din fonduri publice, in cadrul schemei de minimis pentru anul 2022, fiind vizate unitatile sanitare locale aflate in subordinea oraselor si municipiilor din judet.

Spitalul Orasenesc „Dr. Karl Diel” din Jimbolia a beneficiat de 240.000 de lei, suma din care a achizitionat un videoureteroscop flexibil performant, cu componentele aferente. Cu aproape 200.000 de lei, Spitalul Orasenesc Sannicolau Mare s-a dotat, printre altele, cu o sonda cord, ECG (IEC Field upgrade), electrocauter si un aparat de litotripsie pneumatic. De 168.000 de lei, Spitalul Orasenesc Faget a achizitionat un defibrilator cu monitor, radiocauter cu electrozi si pensa bipolara, electrocardiograf, monitor fetal, negatoscop standard dublu, o lampa examinare cu halogen si un lavoar aseptic monopost.

Spitalele din Lugoj si Deta au decontat 221.000, respectiv 256.000 de lei. Lugojul a achizitionat sase nebulizatoare, un audiometru de diagnostic si lampi scialitice de operatii, iar unitatea din Deta s-a dotat cu un turn laparoscopie full HD, o hota microbiologica MSC800, un holter EKG si un monitor fetal.

„Sanatatea este prioritara pentru noi. Accesul rapid la servicii medicale de calitate, in toate zonele judetului, nu doar in Timisoara, este extrem de important. Vom continua sa intervenim si in urmatorii ani, acolo unde este nevoie de noi”, spune presedintele Consiliului Judetean, Alin Nica.

Finantarea s-a realizat in conditiile si cu respectarea procedurilor si a contractului-cadru, aprobate prin hotarare a Consiliului Judetean. Spitalele au inaintat documente justificative, conform ghidului, pentru cheltuielile efectuate din sumele alocate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006578 (s)