News Flash:

Bani europeni pentru reabilitarea zonei istorice aruncati pe apa sambetei

9 Octombrie 2013
1266 Vizualizari | 0 Comentarii

Aproape 9 milioane de euro. Conform estimarilor, atat primeste Timisoara, in dar, de la Uniunea Europeana, pentru reabilitarea centrului istoric. In fapt, fonduri nerambursabile.

Parte din acesti bani vor fi pierduti cu siguranta, pentru ca municipalitatea nu are cum sa se incadreze in termene, mai ales daca in subteran vor fi gasite vestigii. Iar scenariul asa este. Aceasta inseamna ca pentru finalizarea proiectului va fi nevoie de bani din bugetul local.

“Firma se cheama Romprest si vom semna contractul cu ea de indata ce procedura ne permite. Cred ca din aceasta saptamana. De indata ce semnam contractul, vom incepe lucrarile. Acest proiect european este la limita fezabilitatii sale cu fonduri rambursabile. Daca noi mai pierdem vremea cu discutii, cu contestari, cu clarificari, atunci pierdem orice sansa ca fondurile sa ne fie rambursate, pentru ca lucrarea o vom face oricum, dar nu e totuna daca o facem cu bani de la bugetul local sau daca o facem cu bani de la Comisia Europeana, bani nerambursabili”, a spus Robu.

Potrivit edilului, daca lucrarile nu sunt finalizate pana in 2015, se pierd bani europeni pe care nu trebuie sa-i dam inapoi. Conducerea Primariei Timisoara pune presiune pe constructori pentru ca asta sa nu se intample, insa vestigiile, care cu siguranta se vor gasi sub asfaltul ce va fi dat la o parte, vor ingreuna lucrarile.

“Daca nu reusim sa finalizam lucrarea intr-un termen mai scurt decat cel stabilit de proiectant, atunci si noi ar urma sa pierdem o parte din bani. Durata stabilita de proiectant, din cate imi aduc aminte, este de 23 de luni. Daca socotim de acum incolo 23 de luni iesim din graficul care ne permite rambursarea integrala a sumelor. Drept urmare, noi trebuie sa facem o intelegere cu executantul sa se mobilizeze exemplar, la o capacitate peste cea ceruta de caietul de sarcini, de fapt, astfel incat sa ne ajute sa putem primi sumele in integralitatea lor din fonduri nerambursabile. Se va incepe cu Piata Libertatii si Piata Sfantul Gheorghe”, a explicat Robu.

 


bugetul local robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1291 (s) | 43 queries | Mysql time :0.012479 (s)