News Flash:

Atentie la cosurile de fum obturate. Deja trei persoane si-au pierdut viata din cauza intoxicatiilor cu monoxid de carbon

8 Octombrie 2013
1386 Vizualizari | 0 Comentarii

Trei persoane si-au pierdut viata în ultimele trei zile din cauza cosurilor de fum obturate, avertizeaza departamentul de comunicare al E.ON Servicii SRL, iar de la începutul anului s-au înregistrat 14 cazuri de intoxicatii cu monoxid de carbon.

Tragediile recente s-au produs în localitatile Blajel - judetul Sibiu si Bahnea - judetul Mures, iar victimele si-au pierdut viata ca urmare a asfixierii cu monoxid de carbon, aceste incidente tragice fiind cauzate de cosuri de fum obturate.

'De la începutul acestui an, în aria de activitate a companiei E.ON Gaz Distributie au fost înregistrate 14 cazuri de intoxicatii cu monoxid de carbon. In urma acestor evenimente, 14 persoane au decedat, asfixiate cu monoxid de carbon, iar alte sapte au fost la un pas de moarte din cauza intoxicatiei cu monoxid de carbon', a precizat Corneliu Zait, purtatorul de cuvant al E.ON Servicii SRL.

Cauza principala a acestor evenimente tragice a fost utilizarea unor surse de încalzire alimentate cu gaze naturale, racordate la cosuri de fum necuratate sau înfundate, construite necorespunzator sau chiar folosirea unor aparate de încalzire improprii, deteriorate sau neracordate la cosuri.

La nivel national, potrivit statisticilor Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, (I.G.S.U.) cosurile de fum fara protectie, neetansate sau obturate si care nu permit evacuarea gazelor arse au provocat circa 1.700 de incendii la locuinte în perioada 1 septembrie 2012-31 august 2013.

E.ON Gaz Distributie atrage atentia asupra necesitatii curatarii cosurilor de fum si a întretinerii cailor de ventilare si sustine ca aceste masuri de siguranta sunt esentiale pentru evitarea intoxicatiilor si asfixierilor cu monoxid de carbon, dar si pentru prevenirea incendiilor.


urgenta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008428 (s)