News Flash:

Presedintele Academiei Europene de Stiinte si Arte, prof Felix Unger, Doctor Honoris Causa al UVVG

9 Octombrie 2013
1367 Vizualizari | 0 Comentarii
Felix Unger

Presedintele Academiei Europene de Stiinte si Arte din Salzburg, prof univ dr Felix Unger, personalitate a stiintelor medicale din Europa, a primit marti, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest 'Vasile Goldis' din Arad.

'Nascut în anul 1946, prof. univ. Felix Unger este Presedintele Academiei Europene de Stiinte si Arte din Salzburg, Austria, Director al Institutului Cardiac European si al Institutului European al Sanatatii, (...) A studiat medicina la Universitatea din Viena, specializandu-se în transplantul de inima. In anul 1986 a efectuat prima operatie de transplant de inima artificiala din Europa. In anul 1990, împreuna cu Cardinalul Konig si prof Lobkowicz, a înfiintat Academia Europeana de Stiinte si Arte, care numara astazi 1500 de membri, personalitati ale stiintei si artei, între care se numara si 28 de laureati ai Premiului Nobel (...) ', a precizat prof. univ. dr. Coralia Cotoraci.

Prof univ dr Zoltan Galajda, profesor în cadrul Facultatii de Medicina a UVVG Arad si a Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii din Debrecen, Ungaria, director al Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara din Debrecen, a precizat ca noul Doctor Honoris Causa al UVVG a absolvit Facultatea de Medicina din Viena în anul 1971, imediat dupa absolvire orientandu-se catre chirurgie. Evolueaza rapid în ierarhia universitara, în anul 1983 fiind numit Profesor de Chirurgie la Universitatea din Innsbruck. In anul 1985 a fost numit doctor al Clinicii Universitare de Chirurgie cardiaca din Salzburg. Datorita activitatii sale remarcabile, profesorului universitar dr. Felix Unger i-au fost decernate un mare numar de distinctii, fiind totodata Doctor Honoris Causa al mai multor universitati europene, a precizat vorbitorul.

Felix Unger are o bogata activitate didactica si de cercetare, în portofoliul sau figurand numeroase conferinte sustinute în cadrul unor prestigioase universitati din întreaga lume.

A publicat peste 400 lucrari si 17 carti, participand de asemenea la zeci de conferinte.


felix unger
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1360 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008636 (s)