News Flash:

Plangere penala pentru lucrari platite si neexecutate in perimetrul cetatii Deva

8 Octombrie 2013
1524 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria municipiului Deva va depune, în următoarele zile, o plangere penală la Parchetul de pe langă Judecătoria Deva, după ce autorităţile au constatat că un pod care trebuia construit în perimetrul Cetăţii Deva a fost achitat în proporţie de 70%, deşi, în realitate, acesta nu există.

Primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, a declarat marţi că prejudiciul este de 87.000 de lei, sumă la care se adaugă penalităţi de întarziere, deoarece lucrarea la acel pod trebuia finalizată acum şase ani. Podul trebuia să facă legătura între incintele doi şi trei ale cetăţii, acestea aflandu-se acum într-un proiect de reabilitare.

'Podul a fost finanţat de la bugetul local. Contractul de execuţie a fost semnat în anul 2005, la o valoare de 290.000 de lei. Constructorul a primit un avans de 30%, care nu este justificat. (...) Primăria a plătit un pod care nu există. Din punctul meu de vedere, banii trebuie recuperaţi, iar podul trebuie executat', a afirmat primarul municipiului Deva.

El a arătat că din verificările efectuate timp de aproape o lună de zile, s-a constatat că lucrarea a fost acordată unei firme din Hunedoara, prin selecţie de oferte. Constructorul a primit un avans de 30% şi i s-au mai decontat două facturi, fără ca lucrările din teren să fie verificate.

'In această săptămană, vom depune o plangere penală la Parchetul de pe langă Judecătoria Deva, urmand ca anchetatorii să stabilească persoanele şi gradul de vinovăţie în această speţă. Apoi prejudiciul va fi recuperat de la persoanele vinovate. Ne aflăm la incidenţa Codului Penal, pentru că lucrarea nu există', a afirmat directorul adjunct al Serviciului Juridic din Primăria Deva, Augustin Socol.

Cetatea din Deva a intrat, din luna aprilie, într-un amplu program de reabilitare care include lucrări în incintele doi şi trei, proiectul, finanţat din fonduri europene, urmand să se încheie peste un an de zile.

Reabilitarea incintei a treia a cetăţii Deva, construită în secolul al XVIII-lea, va include mai multe lucrări la cele două porţi din piatră, la ziduri, drumul de acces şi bastionul de artilerie.

La incinta a doua, construită în secolul al XVI-lea, vor fi efectuate lucrări aproape similare celor de la incinta a treia. Bastionul semicircular Bethlen, care poate fi observat uşor şi din oraş, va fi consolidat, iar platforma de la partea superioară a acestuia va fi amenajată ca punct de observaţie. Incăperile vor fi încălzite şi iluminate.

Proiectul mai include iluminarea căilor de acces cu o instalaţie montată pe stalpi metalici, iar drumurile de acces spre Dealul Cetăţii vor fi refăcute.

Prima atestare documentară a Cetăţii Deva datează de la 1269.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1210 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005842 (s)