News Flash:

Politisti din mai multe tari europene se instruiesc la Oradea

9 Octombrie 2013
1483 Vizualizari | 0 Comentarii

Scolile de pregatire a politistilor din tara si alte cinci tari vecine participa, în perioada 8-11 octombrie, la Simpozionul international cu tema 'Asigurarea caracterului practic aplicativ al instruirii în institutiile de învatamant politienesc', organizat la Scoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera 'Avram Iancu' din Oradea, a anuntat marti comisarul de politie Miches Eugen, purtatorul de cuvant al scolii.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, participa sapte delegatii din Slovacia, Ukraina, Serbia, Ungaria si Republica Moldova, opt delegatii din Romania, toate cu atributii în pregatirea si formarea politistilor, precum si reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Politiei de Frontiera Romane si ai Biroului Executiv Central al Corpului National al Politistilor.

Simpozionul international, aflat la a sasea editie, are ca scop dezvoltarea carierei politienesti.

'Se vor identifica unele asemanari si deosebiri între sistemele din U.E. si cele din Romania, în vederea crearii unei metodologii comune pe baza experientei acumulate, dar va fi si o analiza a modului în care celelalte institutii din tara desfasoara aceste activitati si posibilitatea ca pe viitor acestea sa poata fi uniformizate pentru a corespunde necesitatilor de pregatire a politistilor atat din tara, cat si din Uniunea Europeana', se arata în comunicat.

La deschiderea evenimentului au fost prezenti, de asemenea, reprezentanti ai MAI - comisar sef Costel Blidaru, din cadrul Directiei Generale Management Resurse Umane si ai IGPFR - comisar sef Vasile Gusatu, seful Directiei Resurse Umane.


afacerilor interne
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1330 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006307 (s)