News Flash:

Bani de la programul lapte-corn pentru plata salariilor in sistemul de asistenta sociala

7 Noiembrie 2013
1240 Vizualizari | 0 Comentarii
CJ Sălaj a luat decizia transferării sumei de 686.770 lei prevăzută iniţial pentru finanţarea programului lapte-corn din şcoli la plata drepturilor salariale din sistemul de protecţie a copilului, centrelor de asistenţă socială şi din învăţământul special, având în vedere sumele insuficiente primite la nivel judeţean ca urmare a ultimei rectificări bugetare.

Rectificarea bugetului judeţului ce prevede transferul menţionat a fost aprobată în unanimitate, joi, de către consilierii judeţeni.

Potrivit expunerii de motive ce a însoţit rectificare bugetară, transferarea sumei respectivă s-a făcut în urma economiilor realizate în programul de distribuţie în şcoli a produselor lactate, de panificaţie şi merelor.

Reprezentanţii CJ au evidenţiat că nu vor fi afectate în urma acestei măsuri plăţile produselor contractate pentru a fi distribuite elevilor.

'Noi am făcut următoarea analiză vis-a-vis de fondurile alocate pentru aceste programe: lapte, corn şi mere. Pe lângă faptul că am avut anumite nerealizări la plăţi, deoarece nu am început programul lapte-corn în 15 septembrie, din cauza achiziţiilor publice, livrările de produse pe acest program în luna decembrie, conform legii, se achită în 30 de zile de la prestarea serviciilor. (...) Nu este niciun secret, având în vedere că nu am primit o suplimentare acolo unde am avut nevoie, deci la Direcţia de Asistenţă Socială, în zona de protecţie a copilului şi a persoanelor cu handicap, am zis că în luna decembrie nu facem plăţi anticipate în programul lapte-corn şi lăsăm o parte din salariile pentru serviciile publice neacoperite şi atunci aplicăm legea, plătim la 30 de zile, anul viitor, în ianuarie, din bugetul pe anul viitor. Nu va suferi niciun leu programul lapte-corn din acest punct de vedere', a explicat, în cadrul şedinţei, Tiberiu Csoka, vicepreşedintele CJ Sălaj.
AGERPRES.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005299 (s)