News Flash:

Pretul gigacaloriei ramane neschimbat la Resita

4 Noiembrie 2013
1311 Vizualizari | 0 Comentarii
Preţul unei gigacalorii este, la Reşiţa, de 387 lei, la fel ca şi anul trecut, iar preţul aprobat la nivelul Centralei Electrice de Termoficare se ridică la 430 lei. Diferenţa o reprezintă subvenţia suportată de la Consiliul Local Reşiţa, a declarat luni, pentru AGERPRES, ing. Toader Dănilă, directorul CET 2010 Reşiţa.

Deşi preţul este acelaşi ca în sezonul rece din 2012, la sistemul centralizat de încălzire mai sunt racordate doar 1.812 apartamente şi numărul celor care renunţă la acest serviciu este în continuă creştere.

'Din păcate, sunt şi persoane care şi-au debranşat apartamentele de la sistemul centralizat, fără să ne anunţe. În acelaşi timp, însă, sunt şi persoane care au solicitat rebranşarea, dar prin instalaţiile pe orizontală. Sunt chiar şi agenţi economici care au solicitat branşarea la sistemul centralizat, dar, desigur, numărul lor este foarte mic', a declarat luni, pentru AGERPRES, ing. Toader Dănilă, director CET Reşiţa.

Sistemul pe orizontală este folosit de câţiva ani, la Reşiţa, şi înseamnă contorizarea căldurii furnizate începând de la intrarea în apartament. În acest fel, nu sunt facturate şi pierderile înregistrate, aşa cum se întâmplă atunci când nu eşti branşat la sistemul de furnizare a căldurii pe orizontală.

Conform legislaţiei, căldura va fi pornită, la Reşiţa, după ce trei nopţi, consecutiv, temperaturile exterioare coboară sub zece grade.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004803 (s)