News Flash:

Malaezia cere ajutor din partea mai multor tari pentru localizarea avionului disparut

16 Martie 2014
1141 Vizualizari | 0 Comentarii
Autoritățile malaeziene au informat că au contactat o serie de țări, majoritatea din sudul și centrul Asiei, pentru a participa la operațiunea de căutare a avionului companiei Malaysia Airlines care a dispărut la 8 martie, transmite duminică EFE. Printre guvernele cărora li s-a cerut ajutor se numără cele din Bangladesh, Myanmar, Laos, Kazahstan, Kargazstan, Pakistan, Turkmenistan, Uzbekistan și Franța, semnalează un comunicat de presă al Ministerului Transportului. 
Australia, China, Indonezia, Tailanda și Vietnam participă deja la operațiunile internaționale de căutare.
Comunicatul precizează că s-au cerut, de asemenea, informații pentru localizarea avionului, printre care date obținute de țările respective prin satelit și radar.
Cererea de ajutor survine după ce investigațiile au confirmat că avionul companiei Malaysia Airlines și-a schimbat ruta în mod deliberat și s-a îndreptat spre vest.
Noile date, oferite sambătă de premierul malaezian Najib Razak, deschid două zone de cercetare: una, din nordul Tailandei spre Kazahstan și Turkmenistan, iar alta, din Indonezia spre sudul Oceanului Indian, la vest de Australia.
Deși Malaezia evită să vorbească de sechestrare, premierul țării a afirmat că sistemele de comunicații ale avionului au fost deconectate în mod deliberat.
Avionul care efectua cursa MH370 a decolat la 8 martie din Kuala Lumpur în direcția Beijing și a dispărut de pe ecranele radar după circa 40 de minute de la decolare. Avionul transporta 227 de pasageri, printre care șapte minori, și echipajul, format din 12 persoane.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1455 (s) | 33 queries | Mysql time :0.044223 (s)